Geli anuncia un projecte per fomentar l'esport a la vida quotidiana


  • Comparteix:

La consellera ha ha dit durant la inauguració del Vè Congrés Setrade a l'Asepeyo

La consellera ha ha dit durant la inauguració del Vè Congrés Setrade a l'Asepeyo

La Generalitat vol tirar endavant un projecte per promoure l'activitat física i l'esport a la vida quotidiana de les persones. Aquesta iniciativa, que es vol iniciar a la tardor, començarà de forma pionera a 20 municipis del país amb l'objectiu que després pugui fer-se extensiu a la resta de ciutats catalanes. Així ho ha anunciat la consellera de salut, Marina Geli, durant la inauguració del cinquè congrés de la Societat Espanyola de Traumatologia Esportiva, celebrat a l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat.

L'Hospital Asepeyo de Sant Cugat acull aquest dijous i divendres el Vè Congrés de la Societat Espanyola de Traumatologia Esportiva (SETRADE), que en aquesta edició ha tractat el tema de
l'artroscòpia i l'esport.

Durant l'acte d'inauguració d'aquesta jornada, el president de SETRADE, el doctor Josep Borrell, ha apuntat les grans aportacions que la medicina esportiva està fent per la vida quotidiana de les persones, i ha remarcat la necessitat que també la traumatologia esportiva sigui considerada una especialitat ja que també pot aportar molt, no només als esportistes sinó al conjunt de la societat.

Marina Geli

Un projecte que començarà a implementar-se a 20 municipis de Catalunya per la promoció de l'activitat física a la vida quotidiana.


En el mateix sentit s'ha expressat la consellera de Salut, Marina Geli, que ha remarcat la importància de la medicina esportiva, que gràcies al contacte directe amb els esportistes, va generant investigació i avenços que milloren la qualitat de vida de les persones. Geli ha aprofitat també per avançar el projecte que estan treballant des de la seva conselleria i la Secretaria General de l'Esport, per impulsar l'activitat física a la vida quotidiana de les persones.

Josep Borrell

La traumatologia esportiva, que no s'imparteix a la universitat, és un tipus de patologia que pel seu caràcter diferencial es mereixeria tenir un lloc.


Aquesta iniciativa s'està fent en col·laboració de les dues entitats municipalistes de Catalunya i s'engegarà inicialment a 20 municipis del país, que encara no s'han concretat.

Per últim, el regidor d'Esports de Sant Cugat ha volgut destacar la importància del binomi salut-esport, i especialment en una ciutat tan jove com la nostra, on l'elevat nombre de clubs esportius i un 'entorn privilegiat' afavoreixen una àmplia pràctica esportiva.

Xavier Cortés

Destacar la gran importància d'alguns dels indicadors d'aquest binomi salut-esport, com l'èxit del progarma esport en edat escolar.


El Vè Congrés SETRADE dedicat a l'artroscòpia i l'esport ha reunit professionals d'arreu de l'estat i s'allargarà durant tot aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.