Consulta quant has de pagar d'impost del CO2 aquest 2023

El pagament s'ha de fer abans del pròxim 20 de novembre


  • Comparteix:

L'impost preveu recaptar 51 milions d'euros / Foto: Cugat Mèdia

L'impost preveu recaptar 51 milions d'euros / Foto: Cugat Mèdia

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ja ha publicat el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni. El pagament s'ha de fer abans del pròxim 20 de novembre i preveu recaptar 51 milions d'euros. L'impost és obligatori per a totes les persones físiques i jurídiques titulars d'un vehicle -turisme, furgoneta o motocicleta- amb domicili fiscal a Catalunya durant el 2022. També estan obligades a tributar les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que durant el 2022 hi han tingut un establiment, sucursal o oficina i han estat titulars d'algun vehicle domiciliat a Catalunya.



En canvi, estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars, els vehicles autoritzats a transportar més de nou persones i els vehicles per a la conducció de persones amb mobilitat reduïda. Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els clàssics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen. Així mateix, no han d’abonar l’impost els titulars de vehicles que no superin els 6 euros de quota a ingressar.

Quan pagar l'impost?

Si s'ha domiciliat el pagament a través del padró abans del 17 de juliol de 2023, s’efectuarà el càrrec en compte el 20 de novembre. Si no s’ha domiciliat el pagament des de l’1 de setembre i un cop publicat el padró definitiu de l’exercici 2022, es pot pagar des de la consulta del padró.

Els vehicles que ja figuraven en el padró d’exercicis anteriors tindran de termini fins al 20 de novembre de 2023 per pagar sense recàrrec. Les persones titulars de vehicles nous al padró rebran, entre setembre i novembre, una notificació de la liquidació on s'indicarà el termini d'ingrés. Si es rep la notificació entre els dies 1 i 15 del mes, el termini acaba el dia 20 del mes següent; en canvi, si es rep la notificació entre els dies 16 i últim del mes, el termini acaba el dia 5 del segon mes posterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.