Les famílies de La Mirada aconsegueixen el compromís de millores a l'escola

Més de 300 persones s'han concentrat davant el centre per reclamar condicions dignes


Temes relacionats

Nou curs escolar amb l'eterna provisionalitat de La Mirada ( 6/set/23)

La Mirada: una cursa d'obstacles (16/nov/22)


  • Comparteix:

L'escola La Mirada tindrà més espai abans de l'estiu. Aquest és el compromís del departament d'Educació i l'Ajuntament, després que més de 300 persones es concentressin aquest dimarts a les portes del centre, que des del 2016 creix de manera provisional en mòduls. Entre les peticions de les famílies i del mateix centre, comptar amb els mòduls necessaris per encabir el creixement de l'escola i poder desenvolupar el projecte pedagògic, ampliar el pati i comptar amb una cuina, entre d'altres. En paral·lel, l'Ajuntament estudia ubicacions alternatives per a la construcció de l'edifici definitiu, ja que els treballs del projecte actual estan aturats de manera cautelar.

La Mirada ha dit 'prou'. Ho ha fet amb una concentració convocada per l'AFA de l'escola per reclamar 'condicions dignes'. Això inclou poder comptar amb l'espai suficient, no només per encabir els nous cursos, sinó també per desenvolupar el projecte de l'escola; ampliar el pati, gimnàs i cuina, entre d'altres.

I sembla que les peticions de les famílies s'han escoltat en certa mesura. Després d'una reunió entre tots els agents implicats, el departament d'Educació s'ha compromès a ampliar l'escola abans de l'estiu i evitar situacions com la viscuda aquest curs en què els mòduls encara no estan operatius. El director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, ha explicat que s'instal·laran nous mòduls que permetran fer front als cursos vinents, però també millorar la situació provisional de l'espai.

Un compromís que segons la directora de l'escola La Mirada, Clara Caso, permetrà desenvolupar el projecte educatiu en millors condicions.

A més, la instal·lació dels mòduls nous haurà d'anar acompanyada d'una ampliació del pati, que s'ha de treballar amb l'Ajuntament. Des de l'AFA, també reclamen un espai de cuina, que per normativa no es pot ubicar en un mòdul. Segons ha explicat el president de l'AFA, Carles Mercader, amb l'Ajuntament es buscarà un espai fora del recinte de l'escola.

Totes aquestes mesures serviran per millorar les condicions dels alumnes i del centre mentre no es construeixi l'edifici definitiu, que està judicialitzat i aturat per unes mesures cautelars. En aquest sentit, l'Ajuntament estudia una ubicació alternativa per desbloquejar el projecte.




Jean-Marc Sagarra

Jo m'he compromès que el 'mentre' serà pactat per tenir-los a finals de juny. Per l'altra segueix el seu curs la construcció de l'escola definitiva.

Carles Mercader

Parlar de satisfacció amb La Mirada és complicat, però s'han compromès a posar un nou mòdul, ampliar l'espai i mirar el tema de la porxada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.