L'Ajuntament proposa el terreny del pàrquing adjacent a La Mirada com a 'pla B'

És l'alternativa del govern en cas que la justícia tombi fer el centre a la ubicació prevista del Bosc de Volpelleres


Temes relacionats

La Mirada: una cursa d'obstacles (13/set/23)

Les famílies de La Mirada aconsegueixen el compromís de millores a l'escola (12/set/23)


  • Comparteix:

El pàrquing a tocar de l'escola, a l'avinguda de Can Bellet / Foto: Google Maps

El pàrquing a tocar de l'escola, a l'avinguda de Can Bellet / Foto: Google Maps

El nou govern ja té sobre la taula una proposta per ubicar l'edifici de l'escola La Mirada en cas que la justícia en denegui la construcció al Parc del Bosc de Volpelleres o s'eternitzi el procés. Es tracta del terreny de l'aparcament contigu al centre que, unit a altres terrenys adjacents, conformarien una pastilla de 9.000 metres quadrats juntament amb la superfície ocupada pels actuals mòduls d'infantil, segons ha exposat l'Ajuntament a la reunió d'aquest dimarts amb la direcció del centre, l'AFA i l'associació de veïns del barri. En cas de tirar-se endavant aquesta proposta, requerirà de modificacions urbanístiques i la redacció d'un nou projecte arquitectònic. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Maria Vallès, en declaracions a Cugat Mèdia, s'ha compromès a fer-ho de la mà dels agents implicats i amb el visitiplau de la direcció del centre per a què el nou edifici estigui en sintonia amb les necessitats del projecte pedagògic. Tot i així, ha concretat Vallès, encara no hi ha calendari per aquesta opció, que s'anirà treballant en properes reunions. L'AFA ha acollit amb fredor la notícia ja que, per a les famílies, la urgència és solucionar les mancances actuals del centre.

Després de la concentració d'aquest dimarts al matí on 300 persones han demanat accions per posar fi als problemes d'espai del centre, l'Ajuntament s'ha reunit amb les parts implicades per exposar que ja tenen pensada una localització nova per a la construcció del centre en cas que 'l'actual litigi no es resolgui favorablement'.

En un comunicat posterior, l'Ajuntament ha apuntat que el terreny del pàrquing a tocar de l'escola seria l'emplaçament escollit, "que s'uniria a altres terrenys adjacents". "No ens podíem quedar de braços plegats i havíem de buscar una alternativa.", ha explicat a Cugat Mèdia l'alcalde, Josep Maria Vallès, qui ha concretat que la proposta d'ubicació reuneix les condicions "arribat el cas". Tot i així, ha dit Vallès, encara no s'ha arribat a aquest punt i ha emplaçat les parts a properes reunions per consensuar el calendari.

En cas d'haver d'optar per aquesta opció, serà necessari la redacció d'un nou projecte arquitectònic. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que tindrà similituds amb l'actual, ja que s'intentaria que fos el mateix equip redactor, i es buscarà el consens i l'aprovació del centre per fer-lo compatible amb el projecte educatiu de La Mirada. També es treballarà una nova ubicació per substituir l’aparcament.

Des de l'AFA, el seu president, Carles Mercader, ha acollit amb reticències l'anunci de la nova localització del centre ja que per a les famílies l'important, ha dit, és poder desenvolupar l'actual projecte educatiu de La Mirada i, sobretot, solucionar les deficiències que afronten ara. Per Mercader, una nova ubicació comporta, indefectiblement, un nou projecte educatiu i la probabilitat que les famílies apostin per canviar d'escola.

El president de l'AFA lamenta que mentre es parla de supòsits, en referència al desenllaç judicial, no hi ha ni un hipotètic calendari i mentrestant 'el més calent és a l'aigüera', en referència als problemes d'espai del centre.

De fet, en el comunicat, l'Ajuntament assegura que està treballant per solucionar les mancances actuals de la cuina i està buscant un local de restauració al barri per millorar la prestació del servei. Aquesta és una de les peticions immediates de les famílies, que aquest dimarts han aconseguit també el compromís del departament d'Educació d'ampliar l'escola abans de l'estiu per poder, no només encabir el seu creixement, sinó també poder desenvolupar en condicions el projecte educatiu.

La direcció del centre no ha volgut fer declaracions sobre el comunicat de l'Ajuntament.




Carles Mercader

Apart de dir que la parcel·la és de 7.000 metres, caldrà dir si el projecte educatiu s'adapta o no a la nova construcció. Si és que no, pot haver-hi famílies que optin per un altre centre.

Josep Maria Vallès

Vam dir que no ens podíem quedar de braços plegats i havíem de buscar una alternativa. Aquest terreny està molt a prop de La Mirada. És d'uns 9.000 metres quadrats que reuneix les condicions, arribat el cas, que no estem aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.