L'Associació de Veïns de Volpelleres insta l'Ajuntament i l'AFA que apostin per la ubicació alternativa de l'escola

L'entitat veïnal considera que renunciar a la construcció al bosc és la manera de desencallar la via judicial


  • Comparteix:

La ubicació alternativa proposada per Ajuntament és el pàrquing contigu a l'escola / Foto: Google Maps

La ubicació alternativa proposada per Ajuntament és el pàrquing contigu a l'escola / Foto: Google Maps

L'Associació de Veïns de Volpelleres demana a l'Ajuntament i l'AFA La Mirada que escullin l'alternativa proposada pel mateix govern per construir la nova escola, l'aparcament contigu de l'escola actual, per poder així desencallar el procés judicial. La presidenta veïnal, Sílvia Vallès, considera que Ajuntament, les famílies d'alumnes i els veïns han d'anar a una i renunciar a l'emplaçament inicialment previst al Parc del Bosc de Volpelleres. Segons Vallès, el barri no pot estar a l'espera de quan la justícia decidirà sobre les obres al bosc, aturades de manera cautelar des del novembre de 2022.

Després de reunir-se amb l'Ajuntament, l'AFA i la direcció del centre aquest dimarts, l'Associació de Veïns de Volpelleres ho té clar: girar full de la conflictiva construcció al Bosc de Volpelleres i apostar per la nova localització anunciada per l'Ajuntament. No obstant això, la idea de l'Ajuntament -una pastilla de 9.000 metres quadrats ubicats a l'aparcament adjacent a l'escola i en terrenys contigus- està subjecte a què la sentència sigui desfavorable.

És aquí on la presidenta de l'entitat veïnal, Sílvia Vallès, li demana a l'Ajuntament que sigui valent i posi fil a l'agulla ja en el projecte d'obres de la nova escola La Mirada. Per a Sílvia Vallès, aquesta és la solució definitiva i segura per a les famílies i la manera de posar fi a les deficiències que pateixen els veïns del barri arran del conflicte: no disposar de zona verda, l'increment de brossa i el deteriorament dels carrers.

En un comunicat penjat a les xarxes socials, l'entitat ha aplaudit la proposta alternativa de l'Ajuntament, que considera hauria de ser 'una prioritat per a tothom'. També ha posat de relleu que la solució trobada per l'actual govern mai no va ser reconeguda per l'anterior executiu que exposava, diu Vallès, que no es podia construir l'escola enlloc més que al Bosc de Volpelleres.

Vallès assegura que dir 'sí' a la nova ubicació és la via directa perquè les entitats ecologistes retirin les mesures cautelars.


Sílvia Vallès

Si jo tingués fills de l'edat d'aquestes famílies m'encantaria el projecte educatiu, però tinc clar que si hi ha un bloqueig la prioritat és tenir una escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.