Els ecologistes insten l'Ajuntament a descartar definitivament la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Per ADENC, la ubicació alternativa anunciada pel consistori demostra que és possible construir fora del bosc


Temes relacionats

Compromís municipal per 'estudiar immediatament' espais alternatius per a La Mirada (18/set/23)

L'Associació de Veïns de Volpelleres insta l'Ajuntament i l'AFA que apostin per la ubicació alternativa de l'escola (14/set/23)

L'Ajuntament proposa el terreny del pàrquing adjacent a La Mirada com a 'pla B' (13/set/23)

L'oposició demana més concreció del 'pla B' del govern per a La Mirada (13/set/23)

La Mirada: una cursa d'obstacles (13/set/23)


  • Comparteix:

Imatge de la zona / Foto: Google Maps

Imatge de la zona / Foto: Google Maps

Les entitats ecologistes que mantenen als tribunals la construcció de l'escola La Mirada veuen amb bons ulls la ubicació alternativa proposada per l'Ajuntament. De fet, l'emplaçament triat per l'equip de govern com a 'pla B' és un dels tres que va proposar SOS Bosc Volpelleres, ja que asseguren, té superfície suficient i pot encabir el projecte arquitectònic tal com està plantejat. Per això demanen que el consistori opti de manera definitiva per aquest nou solar i descarti d'una vegada per totes el parc del Bosc de Volpelleres.

Així ho ha expressat el president d'Adenc, Joan Carles Sallas, a Cugat Mèdia. Sallas ha assegurat que amb un compromís ferm del govern per aquest nou emplaçament amb un acord plenari que l'avali que l'opció definitiva és fora del bosc de Volpelleres estan disposats a retirar la via judicial que manté la construcció aturada.

De moment, l'Ajuntament només ha presentat aquesta opció situada a l'aparcament a tocar dels actuals mòduls d'infantil de La Mirada com una alternativa en cas que sigui necessari. És a dir, si la justícia es pronuncia contra la construcció al parc del Bosc de Volpelleres o el procés s'allarga.

Tot i ser només 'un pla B', "s'ha demostrat que hi ha alternativa", ha afirmat Sallas, per a qui creu que no ha de ser la justícia qui es pronunciï sobre aquesta qüestió, sinó que s'ha fet evident que les dues necessitats poden conviure: tant protegir el bosc com comptar amb l'equipament escolar al barri.




Joan Carles Sallas

El marc ètic pel qual es va discutir si s'havia de posar dins el bosc decau. No és per un tema jurídic, és perquè s'ha demostrat que hi ha una alternativa viable. Es pot a la vegada preservar el bosc i construir l'escola a Volpelleres.

Joan Carles Sallas

Si l'Ajuntament es compromet amb un acord de ple a una ubicació alternativa. No tenim cap intenció de guanyar cap judici, volem salvaguardar el bosc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.