L'AFA de La Mirada es despenja del 'pla B' per reubicar l'escola

Les famílies creuen que la ubicació alternativa és inviable i és "un nyap"


  • Comparteix:

Imatge de la instal·lació de mòduls / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la instal·lació de mòduls / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA de La Mirada veu 'inviable' ubicar l'edifici definitiu de l'escola als terrenys proposats per l'Ajuntament, en cas que la via judicial descarti el parc del Bosc de Volpelleres o el procés als jutjats s'allargui. Segons un comunicat de les famílies, aquest emplaçament alternatiu situat a l'aparcament i on actualment estan instal·lats els mòduls d'infantil generarà més problemes. A més, manifesta l'AFA, aquest 'pla B' ja va ser descartat en un informe tècnic del consistori.

Entre els motius que al·leguen les famílies per descartar la proposta de l'Ajuntament hi ha que no garanteix el projecte existent; a més que s'hauria de fer on ara hi ha mòduls, fet que obligaria a traslladar els alumnes i augmentaria "la situació precària actual".

A més, diuen que la construcció afectaria a un centenar d'arbres i suposaria situar l'escola definitiva a tocar d'una benzinera, envoltada de dues grans vies de trànsit i dins la "zona d'indefensió" marcada en el mapa de l'informe de Protecció Civil. A tot això hi sumen que quedarien les dues escoles del barri -La Mirada i L'Olivera- en el mateix àmbit, fet que es tradueix, concreten, en problemes de mobilitat i comprometria altres equipaments necessaris.

Per a les famílies, l'opció alternativa del consistori en cas que sigui necessari és "un nyap" i els situa "en el punt de sortida de 2007", ja que requereix de tràmits i canvis de planejament, que "no asseguren una solució viable, ni ràpida o àgil".

Tot i així, el president de l'AFA, Carles Mercader, recorda que es tracta d'una alternativa en cas que sigui necessari, però que tenen el compromís de l'Ajuntament de mantenir la ubicació original al parc del Bosc de Volpelleres. "Demanem que es mantiguin al projecte inicial tal com ja ens han dit. Això és un pla B. Si es dona el cas, creiem que aquesta ubicació no és òptima", ha dit Mercader.

També demanen que es respecti el projecte plantejat i validat pel departament d'Educació de la Generalitat.




Carles Mercader

Demanem que es mantiguin al projecte inicial tal com ja ens han dit. Això és un pla B. Si es dona el cas, creiem que aquesta ubicació no és òptima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.