CiU i ERC aproven canviar el nom del carrer Cànovas del Castillo per Avinguda de Gràcia


  • Comparteix:

Els 3 grups de l'oposició denuncien l'unilateralisme de l'equip de govern en aquest tema i anuncien que abandonen la comissió de nomenclàtor

Els 3 grups de l'oposició denuncien l'unilateralisme de l'equip de govern en aquest tema i anuncien que abandonen la comissió de nomenclàtor

El carrer Cànovas del Castillo passarà a dir-se, a partir d'ara, avinguda de Gràcia. Així s'ha aprovat amb els 13 vots favorables de l'equip de govern de CiU i ERC. Tots els grups de l'oposició, de la seva banda, han votat en contra de la proposta per considerar que no s'ha buscat el consens i no s'ha seguit l'acord de consultar el GEL, i han anunciat que abandonen la comissió municipal de nomenclàtor.

CiU i ERC han proposat aquest canvi de nom, que ja va havia estat demanant l'any 1999 pels republicans, argumentant, entre d'altres coses, que Cànovas del Castillo va ser un polític que va establir un sistema oligàrquic i caciquil i que va ser totalment hostil al catalanisme. És per això que els socis de govern proposen recuperar l'antiga denominació de la carretera de Gràcia, que passaria a dir-se ara avinguda de Gràcia. Segons l'acord, el canvi s'ha de fer efectiu en un termini de 6 mesos tot i que es demanarà a Correus que mantingui les dues denominacions durant tot un any.

Aquesta proposta ha estat rebutjada però pels 3 grups de l'oposició, que han denunciat que els socis de govern han acusat de forma unilateral en aquest tema i sense buscar el consens, i han lamentat també que no s'hagin seguit l'acord habitual de demanar un estudi al Grup d'estudis Locals per avaluar la conveniència del canvi. PSC, ICV-EUiA i PP consideren que el fet que aquesta proposta anés al ple d'abril respon només a la voluntat de CiU de compensar els seus socis pel tema de Can Busquets i han anunciat que davant aquest actitud abandonen des d'ara la comissió de nomenclàtor. Escoltem el regidor del PP, Alfredo Bergua.

Alfredo Bergua

Vostès porten amb premeditació aquest canvi de nom d'un carrer, ho fan sense haver parlat amb ningú i sense respectar un acord de la comissió de nomenclàtor com la consulta al GEL.


Des de l'equip de govern han recordat però que aquesta proposta ja es va presentar l'any 1999, i que per tant, porta 5 anys sobre la taula i s'ha debatut en diverses ocasions. El tinent d'alcalde de Presidència i president de la comissió de Nomeclàtor, Joan Recasens, ha lamentat que l'oposició vulgui abandonar aquesta comissió però ha assegurat que en cap cas s'ha vulnerat cap acord perquè 'no està escrit enlloc' que s'hagi de consultar el GEL i en aquest cas, assegura, que no hi havia una petició al respecte.

Joan Recasens

Els membres del GEL formen part de la comissió de nomenclàtor, que sempre que ho creu conveninet els hi demana informes, però en aquest cas no hi havia una petició concreta, i no és tampoc vinculant ni perceptiu.


D'altra banda, el ple també ha aprovat una moció del PP perquè la comissió de nomenclàtor estudiï la possibilitat de posar el nom del Papa Joan Pau II a un carrer o plaça de la ciutat. La proposta ha rebut els 13 vots favorables de CiU i PP, els vots en contra d'ERC i ICV i l'abstenció dels 6 regidors socialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.