CiU i ERC aproven canviar el nom del carrer Cąnovas del Castillo per Avinguda de Grącia

Els 3 grups de l'oposició denuncien l'unilateralisme de l'equip de govern en aquest tema i anuncien que abandonen la comissió de nomenclątor

Societat

Publicat el 19/abr/05 per Ester Castanyer

El carrer Cąnovas del Castillo passarą a dir-se, a partir d'ara, avinguda de Grącia. Aixķ s'ha aprovat amb els 13 vots favorables de l'equip de govern de CiU i ERC. Tots els grups de l'oposició, de la seva banda, han votat en contra de la proposta per considerar que no s'ha buscat el consens i no s'ha seguit l'acord de consultar el GEL, i han anunciat que abandonen la comissió municipal de nomenclątor.

CiU i ERC han proposat aquest canvi de nom, que ja va havia estat demanant l'any 1999 pels republicans, argumentant, entre d'altres coses, que Cąnovas del Castillo va ser un polķtic que va establir un sistema oligąrquic i caciquil i que va ser totalment hostil al catalanisme. És per aixņ que els socis de govern proposen recuperar l'antiga denominació de la carretera de Grącia, que passaria a dir-se ara avinguda de Grącia. Segons l'acord, el canvi s'ha de fer efectiu en un termini de 6 mesos tot i que es demanarą a Correus que mantingui les dues denominacions durant tot un any.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perņ pels 3 grups de l'oposició, que han denunciat que els socis de govern han acusat de forma unilateral en aquest tema i sense buscar el consens, i han lamentat també que no s'hagin seguit l'acord habitual de demanar un estudi al Grup d'estudis Locals per avaluar la conveničncia del canvi. PSC, ICV-EUiA i PP consideren que el fet que aquesta proposta anés al ple d'abril respon només a la voluntat de CiU de compensar els seus socis pel tema de Can Busquets i han anunciat que davant aquest actitud abandonen des d'ara la comissió de nomenclątor. Escoltem el regidor del PP, Alfredo Bergua.

Alfredo Bergua

Vostčs porten amb premeditació aquest canvi de nom d'un carrer, ho fan sense haver parlat amb ningś i sense respectar un acord de la comissió de nomenclątor com la consulta al GEL.

Your browser doesnā€™t support HTML5 audio



Des de l'equip de govern han recordat perņ que aquesta proposta ja es va presentar l'any 1999, i que per tant, porta 5 anys sobre la taula i s'ha debatut en diverses ocasions. El tinent d'alcalde de Presidčncia i president de la comissió de Nomeclątor, Joan Recasens, ha lamentat que l'oposició vulgui abandonar aquesta comissió perņ ha assegurat que en cap cas s'ha vulnerat cap acord perquč 'no estą escrit enlloc' que s'hagi de consultar el GEL i en aquest cas, assegura, que no hi havia una petició al respecte.

Joan Recasens

Els membres del GEL formen part de la comissió de nomenclątor, que sempre que ho creu conveninet els hi demana informes, perņ en aquest cas no hi havia una petició concreta, i no és tampoc vinculant ni perceptiu.

Your browser doesnā€™t support HTML5 audio



D'altra banda, el ple també ha aprovat una moció del PP perquč la comissió de nomenclątor estudiļ la possibilitat de posar el nom del Papa Joan Pau II a un carrer o plaēa de la ciutat. La proposta ha rebut els 13 vots favorables de CiU i PP, els vots en contra d'ERC i ICV i l'abstenció dels 6 regidors socialistes.