Veïns de Can Borrull anuncien mobilitzacions per la degradació de la riera i el mal funcionament de la depuradora


  • Comparteix:

L'associació de veïns del barri amenaça amb portar al ple bidons amb residus de la riera

L'associació de veïns del barri amenaça amb portar al ple bidons amb residus de la riera

L'Associació de Veïns de Can Borrull, a Les Planes, es mobilitzarà per protestar contra el mal funcionament de la depuradora del barri i els elevats nivells de contaminació de la riera al seu pas per aquest sector. Tot i que l'equip de govern va anunciar fa unes setmanes que les obres començarien en breu, els veïns exigeixen que abans de l'estiu s'iniciï la construcció d'una nova depuradora que doni un servei adequat i si això no es compleix, amenacen amb abocar al ple municipal bidons amb residus de la riera.

Els veïns del barri de Can Borrull, a Les Planes, estan indignats pel mal funcionament de la depuradora que, segons diuen, s'ha quedat antiquada i és del tot insuficient per donar servei a tots els habitants d'aquesta zona. Des de l'Associació de Veïns de Can Borrull recorden que l'Ajuntament ja va aprovar un pressupost per construir-ne una de nova, però afegeixen que fins ara no s'han iniciat els treballs i temen que el nou equipament es quedi petit ben aviat.

En declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, el president de l'entitat veïnal, Lluís Mestres, assegura que aquesta situació provoca greus problemes de males olors als veïns i empitjora els nivells de contaminació de la riera, que passa a escassos metres d'algunes vivendes.

Lluís Mestres

La depuradora està a pocs metres de les cases. Quan obres la finestra, en comptes de sentir olor de pins se sent olor a merda. No és gens agradable.


L'associació de veïns ha anunciat que organitzarà mobilitzacions per protestar contra aquesta situació i contra la passivitat que, diuen, demostra l'equip de govern. L'entitat veïnal amenaça, fins i tot, amb portar una mostra de residus de la riera al ple municipal perquè tots els grups municipals siguin conscients de la magnitud del problema. Lluís Mestres.

Lluís Mestres

Anirem al ple perquè ensumin la porqueria que tenim aquí, a Can Borrull. Portarem bidons amb residus i els abocarem.


Recordem que el passat mes de febrer, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, va anunciar que l'inici de la construcció d'una segona depuradora al costat de l'actual era imminent. El projecte preveia construir un equipament de capacitat similar a l'actual per doblar-ne la capacitat i donar servei, també, a la vintena de vivendes que fins ara aboquen les aigües residuals directament a la riera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.