La Festa de Tardor, la gran trobada de l'associacionisme a Sant Cugat

La trobada ha aplegat desenes d'entitats, amb un caràcter reivindicatiu i festiu


Temes relacionats

Les entitats de Sant Cugat es conjuren pel respecte de 'drets i llibertats' de tothom (29/oct/23)

'Pedra i Sang' torna sota la direcció en solitari de Martina Vilarasau (29/oct/23)

La Festa de Tardor treu al carrer la cultura popular i tradicional de Sant Cugat (28/oct/23)


  • Comparteix:

L'associacionisme de Sant Cugat és ben viu. Segons la darrera onada de l'observatori sociològic, una quarta part de la ciutadania forma part d'alguna entitat. I si encara hi havia dubtes, aquest cap de setmana s'ha posat de manifest amb la celebració de la 48a Festa de Tardor. Ha estat una gran trobada on les associacions locals s'han pogut acostar a la ciutadania, amb la tradicional Fira d'Entitats a la plaça d'Octavià, o amb les nombroses actuacions culturals a peu de carrer. Com és habitual, la iniciativa ha posat de manifest el caràcter reivindicatiu, amb un manifest que ha reclamat la preservació de drets i llibertats de tothom, en particular de les persones migrades i refugiades.

La cultura popular i tradicional ha estat la gran protagonista de la jornada de dissabte. No és casual que sovint es digui que aquesta iniciativa és la Festa Major de la tardor. Així, els Caparrots, l'Esbart, el Grup Mediterrània, els Castellers de Sant Cugat, els Bastoners i els Diables, entre d'altres, han posat de manifest que la seva activitat es pot gaudir durant tot l'any. Altres entitats, com els Geganters i l'Entitat Sardanista, han hagut d'esperar per fer la seva durant el matí de diumenge.

El dia gros de la Festa de Tardor ha estat aquest diumenge al matí. La plaça d'Octavià s'ha llevat plena de parades on les entitats han pogut acostar a la ciutadania la seva tasca: des d'associacions culturals, fins als mitjans de comunicació de la ciutat, passant pels partits polítics i les entitats socials i humanitàries han trobat el seu espai.

El punt comú de totes elles ha estat la subscripció al manifest d'enguany, centrat en el respecte dels drets i llibertats, sobretot, de les persones migrades. En aquest sentit, des de l'organització, han celebrat la implicació de les entitats en la redacció del text: "Hem recuperat bastant bé el caràcter reivindicatiu", ha dit el membre de la comissió de Festa de Tardor Julià Mestieri. Per la seva banda, la també integrant d'aquest grup Anna Rigol ha posat en valor que "cada vegada hi ha més participació de les entitats".

Comunicat de Vox

Vox ha assegurat, en un comunicat, que l'organització l'ha "expulsat" de la participació de la festa per no signar el manifest de la Festa de Tardor. La comissió organitzadora, preguntada per Cugat Mèdia, ha apuntat que, si una entitat no subscriu el text, no pot participar en la trobada.

Des de l'Ajuntament, veuen la Festa de Tardor com una trobada "molt necessària". L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha reflexionat que el consistori pot tenir "una visió general de la ciutat", però que "els veïns i entitats t'ajuden a entendre els problemes que tenen".




Rigol / Mestieri

Cada vegada hi ha més participació. / Hem recuperat bastant bé el caràcter reivindicatiu. Les entitats s'han implicat molt amb el manifest.

Josep Maria Vallès

Com a Ajuntament, tens una visió concreta, però els veïns i les entitats t'ajuden a entendre els problemes que tenen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.