'Fi, fresc, fragant i formiguejant': el vi novell es queda a Sant Cugat

El Celler Modernista ha acollit per segon cop la Festa del Vi Novell

Societat

Publicat el 11/nov/23 per Sergio Morales

L'espinjolament de la bota ha donat el tret de sortida a la Festa del Vi Novell, que s'ha celebrat per segon any consecutiu a Sant Cugat amb motiu de Sant Martí. Una ubicació que va arribar l'any passat per fortuna (una plaga de rates al Palau Robert, on s'havia de celebrar originalment, va propiciar el canvi de lloc) i que ja atrau amants d'aquest beuratge que han exhaurit les entrades del Celler Modernista. Un pilar dels Castellers de Sant Cugat i el pregó a càrrec del xef amb estrella Michelin Artur Martínez han engegat la celebració.

L'Associació de Productors de Vi Novell i Vins Noe organitzen aquesta trobada en la qual s'han citat vuit productors de cinc denominacions d'origen. El propietari de Vins Noe, Ton Lladó, ha celebrat la recuperació d'aquesta celebració. "És una festa de llarguíssima tradició; Francesc Eiximenis ja parlava del vi novell, del qual deia que era fi, fresc, fragant i una mica formiguejant", ha dit Lladó.

El novell és el tipus de vi més jove, embotellat a l'inici de cada campanya i el primer tast de la collita. Es tracta d'un glop afruitat i fresc ideal per acompanyar tota mena d'àpats.