L'AFA La Mirada critica que l'Ajuntament li proposi assumir 80.000 euros per tenir un local amb cuina

És una de les queixes que les famílies han explicat a la Generalitat, a través d'una carta


  • Comparteix:

Alumnes de La Mirada, el dia de l'inici de curs / Foto: Cugat Mèdia

Alumnes de La Mirada, el dia de l'inici de curs / Foto: Cugat Mèdia

A l'espera que els tribunals dirimeixin el futur de l'edifici de l'escola La Mirada, l'AFA està pendent del 'mentrestrant'. Un adverbi que permet a les famílies il·lustrar la provisionalitat que pateixen els alumnes del centre així com els vuit anys que fa que estudien en mòduls. A dia d'avui, els afectats són 400 alumnes i l'AFA ha mogut fitxa enviant una carta a la consellera d'Educació, Anna Simó. Entre d'altres punts, les famílies lamenten que l'Ajuntament els proposi assumir els 80.000 euros del traspàs d'un local per disposar d'una cuina. Una petició que l'AFA considera 'injustificable'.

Fins aquest curs, el centre comptava amb l'ajuda de les cuines de l'escola L'Olivera i l'institut Pla Farreras, però amb l'increment notable d'alumnes la gestió no era assumible. Ara, els nens i nenes dinen amb servei de càtering. Per això, les famílies demanen a la conselleria d'Educació finançament per aconseguir un espai de cuina. Dels 400 alumnes, un 90% necessiten servei de menjador. A dia d'avui dinen a l'aula.

També reclamen que abordin la tramitació dels dos nous mòduls que han d'estar a punt per al curs vinent. "Estem a finals de novembre i és un tema que la Generalitat ja hauria d'estar tractant", diu Marc Gilabert, president de l'AFA. Gilabert recorda que aquests mòduls per als alumnes de primària aniran a terrenys qualificats com a zona verda perquè l'àmbit ja no disposa de més espai destinat a equipaments i que, per tant, "cal posar fil a l'agulla" per salvar els obstacles que poden sorgir a nivell de planejament encara que sigui "amb procediments d'urgència".

A la carta dirigida a la consellera Simó, les famílies demanem salvaguardar la construcció de l'edifici definitiu al parc del Bosc de Volpelleres, així com el projecte educatiu que l'acompanya. Tot plegat, unes demandes que l'AFA ja va fer públiques, majoritàriament, a l'audiència pública del passat ple.

La desestimació del recurs d'ADENC La resolució judicial d'aquest dilluns no accepta el recurs d'ADENC contra les aprovacions dels projectes de l'escola i el trasplantament i això dones bones sensacions a l'AFA, que aposta per la construcció de l'edifici al bosc. Davant l'argument dels ecologistes que el trasplantament no es podrà fer per la preemergència de sequera, Gilabert té clar que amb els ritmes burocràtics que hi ha "podríem esperar a fer el trasplantament d'aquí a un any i encara seria millor "timing" que començar el projecte de nou en un nou emplaçament".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.