L'Ajuntament se suma al programa 'Màquina' amb màquines de preservatius en equipaments municipals i entitats


  • Comparteix:

El programa, de la Generalitat, vol posar a disposició dels joves les eines necessàries per practicar una sexualitat responsable

El programa, de la Generalitat, vol posar a disposició dels joves les eines necessàries per practicar una sexualitat responsable

Facilitar l'accés dels joves del municipi als preservatius i fomentar així una actitud sexual responsable són els objectius del programa 'Màquina' al qual s'ha adherit l'Ajuntament de la nostra ciutat. Aquesta iniciativa està impulsada pel departament de Salut de la Generalitat i ha suposat, de moment, la col·locació de 4 màquines de preservatius en diferents equipaments públics i entitats de la ciutat.

Davant unes dades que evidencien que el nombre d'embarassos no desitjats entre adolescents i el nombre de contagis de sida s'han incrementat, l'àrea de Sanitat, Polítiques Socials i Joventut ha decidit incrementar la tasca d'informació i prevenció entre els adolescents adherint-se al programa 'Màquina' de la Generalitat.

Aquesta iniciativa, impulsada des de l'any 2.000 pel departament de Salut a través del Programa per a la Prevenció i l'Assistència de la Sida', consisteix en instal·lar màquines expenedores de preservatius en diferents equipaments del municipi per tal de facilitar l'accés dels joves a aquest mètode anticonceptiu, i fer-ho a més, a un preu prou assequible.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, que ha remarcat la importància de 'parlar clar' i donar als joves tota la informació i les eines necessàries perquè puguin afrontar les seves relacions sexuals d'una forma responsable.

Toni Ramon

Sempre hem defensat que justament podrem prevenir i evitar els contagis de malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats parlant clar, donant informació i les eines necessàries.


Concretament, s'han posat màquines d'aquestes a l'Espai Jove de la Casa de Cultura i al centre cívic de la Floresta, així com als locals de l'Esbart Sant Cugat i l'Ateneu, ja que les dues entitats també han volgut adherir-s'hi. Els seus responsables han remarcat la conveniència d'oferir aquest servei als seus usuaris, en bona part gent jove, i contribuir així a fomentar una sexualitat responsable. Escoltem el coordinador de l'Ateneu, Joan Carles Busquets.

Joan Carles Busquets

Quan va sortir la proposta vam estar disposadíssims perquè creiem, com l'Esbart, que un espai d'interrelació social ha de tenir diferents serveis i, perquè no, també aquest.


Totes 4 màquines estan identificades amb la imatge i l'eslògan de la campanya 'I tu, ja el portes?', així com amb un cartell on s'especifica la ubicació d'aquest servei, i el preu dels preservatius és d'1,5 euros per cada caixa de tres.

Un cop engegada aquesta primera fase del programa, l'objectiu de l'Ajuntament és desenvolupar més endavant una segona fase amb la instal·lació de més màquines. Tot i això, Ramon ha explicat que si bé el cost de la campanya per al consistori és zero, l'empresa que instal·la les màquines exigeix uns ingressos mínims en concepte de vendes abans de posar-ne més.

El programa 'Màquina' complementa altres iniciatives que ja té en marxa des de fa temps l'Ajuntament, com són els programes d'educació per la salut que es fan als 4 instituts públics, dues escoles concertades i també a l'institut del CAR Sant Cugat, i que durant l'any passat van seguir més de 1.800 estudiants, així com la Tarda Jove, que ofereix un servei d'atenció específic per als joves una tarda a la setmana al CAP Sant Cugat, i que durant el 2004 va atendre 850 nois i noies del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.