Els santcugatencs es bolquen en la celebració de Sant Jordi més participativa dels darrers anys


  • Comparteix:

'La velocitat de la llum' de Cercas, 'El Quixot' o les novel·les de Dan Brown han estat alguns dels llibres més vemuts.

'La velocitat de la llum' de Cercas, 'El Quixot' o les novel·les de Dan Brown han estat alguns dels llibres més vemuts.

Milers de santcugatencs han sortit aquest dissabte al carrer per viure de prop la celebració de Sant Jordi a la nostra ciutat. Els carrers i places del municipi s'han omplert de parades de llibres i roses, en una festa que s'ha vist complementada enguany amb diverses activitats coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura. 'La velocitat de la llum' de Javier Cercas, 'El Quixot' de Cervantes o les novel·les de Dan Brown han estat alguns dels llibres més vemuts de la jornada.

Sant Cugat s'ha bolcat un any més en la celebració de Sant Jordi. El bon temps de la jornada i el gran nombre de parades de llibres i roses així com l'ampli ventall d'activitats han portat als santcugatencs a sortir de casa i passejar pels carrers i places de la ciutat amb la voluntat de viure de ben a prop aquesta festa del llibre i de la rosa.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, tampoc s'ha volgut perdre aquesta festa i ha fet una valoració molt positiva d'una jornada molt participativa.

Lluís Recoder

La plaça d'Octavià està molt maca, amb més parades que mai i veig molta gent i famílies passejant per aquí. Es preveu una jornada molt participativa.


Com ja és habitual, els principals protagonistes de la festa han estat els llibres. Segons els llibreters de la ciutat, enguany les obres més venudes han estat 'La velocitat de la llum' de Javier Cercas, 'El Quixot' de Cervantes, 'L'ombra del vent' de Carlos Ruiz Zafón o les novel·les de Dan Brown. Tampoc no hi ha faltat els autors santcugatencs com 'Tota la vida', d'Ada Castells. Escoltem alguns d'aquests llibreters.

Llibreters

Estem molt contents, a més, l'any passat vem tenr pluja. Ens ha sorprès molt el premi Sant Jordi 2005, 'La ciutat invisible', i els de Ken Follet. D'infantil, el Quixot i l'Astèrix. També Javier Cercas, Juan Marsé i l'Ada Castells


Un altre gran protagonista d'aquesta festa són les roses, que tampoc no han faltat aquest dissabte, arribant fins i tot en alguns casos, a esgotar-se abans d'acabar la jornada. Tot i que les tradicionals són les roses vermelles, l'oferta contempla flors de molts altres colors. Així ho ha explicat l'Imma, una de les floristes que tenia parada de roses a la Plaça d'Octavià.

Imma

Bàsicament oferim colors, tot i que sabem que la tradicional és la vermella


Aquest Sant Jordi però, ha estat més especial que mai ja que, coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, l'Ajuntament i les entitats del municipi han preparat un ampli repertori d'activitats. La valoració dels santcugatencs ha estat molt positiva.

Gent

És una de les millors festes de Catalunya i de Sant Cugat, i es reflecteix a l'ambient, a la gent i als nens. Cada vegada la festa és més maca, i a la canalla li agrada comprar-se un llibre


En aquest sentit, destaquen una lectura popular del Quixot, organitzada per l'Associació de Comerciants del Monestir, una auca de Sant Jordi, a la plaça de l'Om, un taller de punts de llibre a càrrec de la Biblioteca o les tradicionals sardanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.