El Punt Verd de Can Magí ja està inaugurat i obrirà les portes aquest dimarts


  • Comparteix:

Aquest dilluns se sabrà qui gestiona l'equipament

Aquest dilluns se sabrà qui gestiona l'equipament

El segon Punt Verd de Sant Cugat, ubicat al barri de Can Magí, entrarà en funcionament aquest dimarts, després que aquest diumenge s'hagi fet la seva inauguració oficial amb una gran festa ciutadana. Aquest nou equipament, a tocar de l'avinguda Roquetes, permetrà dipositar els residus que necessitin un tractament especial, voluminosos o aquells materials que ja es recullen amb el circuit de recollida selectiva, com el vidre o el paper. Avui dilluns, es donarà a conèixer l'empresa que es farà càrrec de la seva gestió.

Una gran festa ciutadana, acompanyada de xanquers, Caparrots i els gegants de Rubí ha servit, aquest diumenge, per inaugurar oficialment el Punt Verd de Can Magí, el segon que es fa a Sant Cugat amb l'objectiu de millorar la separació de la brossa i reduir els residus que s'han de portar a l'abocador.

Aquest segon equipament està ubicat en una pastilla de terreny de 5.000 metres quadrats, a tocar de la Ronda Nord, i està pensat per integrar-se amb l'entorn i no provocar molèsties als veïns de la zona. D'aquesta manera, la instal·lació construïda per Copcisa, compta, entre d'altres coses, amb un moll de càrrega i descàrrega de contenidors, així com amb un espai tancat i ventilat per emmagatzemar residus especials i objectes voluminosos.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància d'aquesta instal·lació i l'estalvi d'energia i de contaminació que suposa.

Lluís Recoder

En els contenidors hi ha coses que no hi caben, i que ara podrem portar aquí. Els residus podran entrar en el circuit de reciclatge i estalviar energia, matèries primeres i contaminació.


Amb aquest Punt Verd es dóna un pas més en la voluntat de l'Ajuntament d'animar la població a que recicli, uns objectius que es veuran incrementats amb l'entrada en funcionament en breu d'un mini punt verd al mercat de Torreblanca i un punt verd mòbil que donarà servei, principalment als districtes. A més, l'equip de govern vol engegar també una campanya per consolidar la separació de la brossa orgànica al centre i portar-la també fins als districtes, un projecte però que encara no té un calendari definit. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

El següent pas és la implantació d'una deixalleria al mercat de Torreblanca, i després tindrem la minideixalleria amb rodes que ens permetrà acostar-nos als llocs més allunyats de la ciutat


El Punt Verd de Can Magí, de titularitat municipal, ha costat més de 600.000 euros, dels quals la Unió Europea n'ha subvencionat el 80% gràcies als Fons Europeus de Desenvolupament Regional. Aquest dilluns se sabrà qui gestionarà, finalment, aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.