Èxit de participació a la tercera edició del Dia de l'Esperança d'Intermon Oxfam a favor dels països subdesenvolupats


  • Comparteix:

La festa solidària ha estat especialment dedicada a Burkina Fasso

La festa solidària ha estat especialment dedicada a Burkina Fasso

La Plaça Augusta ha acollit durant tot el diumenge la tercera edició del Dia de l'Esperança a Sant Cugat, organitzada per Intermon Oxfam. Parades informatives, un esmorzar amb productes de comerç just o activitats pels més petits han servit per sensibilitzar sobre la situació dels països més pobres i recollir signatures per aconseguir més ajudes que contribueixin al seu desenvolupament.

'Sembrant esperança' ha estat el lema escollit per aquesta tercera edició del Dia de l'Esperança, organitzat pel comitè local d'Intermon Oxfam, amb l'objectiu de recollir el màxim de signatures possibles per tal d'aconseguir més ajudes pels països subdesenvolupats. En aquesta ocasió, la jornada ha estat molt centrada en la situació dels treballadors que conreen cotó a Burkina Fasso. El president de l'ONG Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha estat l'encarregat de llegir un manifest a favor del comerç just.

Arcadi Oliveres

Hem d'aconseguir canviar aquestes regles comercials injustes que permeten inundar els països pobres amb productes per sota del cost de producció. Està en les nostres mans


I és que des d'Intermon Oxfam denuncien que les produccions dels països rics estan massa subvencionades i que això provoca que els productes dels països subdesenvolupats no tinguin accés als mercats.

La presidenta del comitè local d'Intermon Oxfam, Mari Creu Moya, ha destacat la bona acollida de la jornada però ha remarcat que tots els dies s'ha de ser solidari, i no només en jornades com aquesta.

Mari Creu Moya

Ens ho estem passant molt bé, però la solidaritat no s'acaba ara, no s'acaba avui, i ser solidari és una forma de viure la vida


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha recordat que l'Ajuntament vol arribar, l'any 2007, a destinar l'1% del pressupost municipal a solidaritat per contribuir al desenvolupament dels països més desafavorits. Ramon ha explicat que el consistori ha fet un Pla d'Actuació de Polítiques de Cooperació i Sensibilització per regular la gestió dels més de 400.000 euros dedicats a aquest objectiu, i ha destacat la important tasca de sensibilització que aconsegueix aquesta festa d'Intermon Oxfam.

Toni Ramon

És una festa que ens recorda la importància de la sensibilització en el nord per canviar la mentalitat i les relacions econòmiques amb el sud


El Dia de l'Esperança ha comptat, entre d'altres propostes, amb una actuació de música i dansa africana, un esmorzar, un berenar i activitats lúdiques pels més petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.