Sant Cugat fa els deures i es prepara per a l'emergència de sequera amb una reducció del consum d'aigua del 7%

El consum per habitant i dia va ser de 215 litres al novembre


  • Comparteix:

El consum d'aigua ha caigut el mes de novembre / Foto: Cugat Mèdia

El consum d'aigua ha caigut el mes de novembre / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat afronta el compte enrere per a l'emergència per sequera, que es decretarà amb probabilitat el gener, amb una reducció del consum d'aigua del 6,9%. Segons dades del Portal de sequera, la nostra ciutat va registrar al novembre un consum per habitant i dia de 215 litres, 16 litres menys que a l'octubre. Amb aquest descens, la ciutat se situa 9 litres per sobre dels 206 que Sant Cugat podrà consumir com a màxim en emergència.

Amb el descens de consum al novembre Sant Cugat està gairebé als mateixos nivells de fa un any, quan la ciutat registrava 213 litres. Era el mes de l'anunci d'alerta i de l'inici de les restriccions i la ciutat va encetar una tendència a la baixa que va situar Sant Cugat en 189 litres el desembre de 2022, la xifra més baixa en etapa de prohibicions, segons el Portal de la sequera.

A finals de novembre, l'Ajuntament i Sorea van anunciar que iniciarien una fase de proves per reduir la pressió de l'aigua de la xarxa a les zones més poblades de la ciutat, i en horari nocturn.



Per què el límit de consum a Sant Cugat en emergència serà de 206 litres i no de 200?

Sant Cugat forma part de les localitats en situació de sequera hidrològica per tipologia i volum de consums industrials que especifica el Pla Especial de Sequera (PES). Així, Sant Cugat pot tenir una dotació addicional d'aigua en emergència de 6 litres fins arribar als 206.

Les reserves d'aigua continuen en caiguda lliure

Aquest mes de desembre els embassaments estan al 17% de la seva capacitat, un punt percentual menys que al novembre (18%) i set menys que a l'agost (24%). Amb aquesta tendència a la baixa és quan l'ACA confirma que Catalunya pot entrar en emergència al gener.

La declaració d'emergència arribarà quan les reserves baixin del 16% de capacitat. Llavors s'aplicarien restriccions a tots els usos per garantir l'abastament per al consum humà amb caràcter prioritari. L'emergència fixa una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia que pot baixar fins als 160 en cas d'emergència extrema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.