'Animal washing' i protocols incomplerts: la PAS fa balanç dels Tres Tombs

La plataforma animalista lamenta que l'Ajuntament utilizi els protocols per "blanquejar" la tradició i no per millorar el benestar dels animals


  • Comparteix:

Un cavall durant la rua dels Tres Tombs d'enguany / Foto: Ajuntament

Un cavall durant la rua dels Tres Tombs d'enguany / Foto: Ajuntament

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) acusa l'Ajuntament d'utilitzar els protocols dels Tres Tombs per blanquejar l'activitat i no per garantir una millora en el benestar dels animals que hi participen. En un comunicat, l'entitat assegura que ha documentat 'nombrosos incompliments' durant la rua d'enguany tant del protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs com de la guia de la Generalitat. En aquest sentit, la PAS lamenta que el protocol no disposi d'un règim sancionador i que el mateix consistori reconegui que és 'de difícil compliment' alhora que 'treu pit' de reunir-se amb les entitats animalistes. En resposta a aquestes acusacions, la Comissió de Festes de Sant Antoni diu que van complir amb el protocol establert.

"L'Ajuntament fa servir els protocols per dir que ha treballat amb nosaltres, però no hi ha un interès real en fer canvis", ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia la membre de la PAS Laura Martí. Des de la plataforma animalista expliquen que es van reunir dues vegades amb el consistori per tractar les possibles millores del Tres Tombs, però que a l'hora de la veritat no hi ha hagut avenços respecte a l'edició anterior. "Any rere any hem detallat els incompliments i mai no hi ha hagut cap sanció ni s'ha prohibit la participació a les persones que reiteradament han tingut un mal comportament", ha remarcat Martí.

En el comunicat, la PAS detalla més d'una vintena d'incompliments tant del protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs com de la guia de la Generalitat. Denuncien, entre d'altres, que no s'ha delimitat la zona de descarregada dels èquids, la falta de distància de seguretat entre carruatges, la participació de cavalls que presentaven "clars signes d'estrés" i l'ús de guarniments en mal estat.

La Comissió de Festes de Sant Antoni Abat ho desmenteix

Els organitzadors de la cita, per la seva banda, asseguren que han complert en tot moment amb el protocol i que la rúa es va desenvolupar sense incidències. La secretària de la comissió, Rosa Díaz, remarca que les queixes dels animalistes durant els Tres Tombs "no els preocupen" i lamenta que "cada any hagin de dir alguna cosa". De cara a l'any que ve, Díaz espera poder recuperar "l'esplendor" de la tradició després que enguany les activitats de la festivitat s'hagin reduït a causa de la disminució de la subvenció municipal.





Laura Martí

L'Ajuntament presenta que s'ha reunit amb els col·lectius animalistes i que s'ha fet una comissió de treball, però creiem que ho fa per dir que ha treballat amb els animalistes, però no per fer canvis.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.