Ajuntament i organitzadors acorden ubicar les Barraques al Pont de Can Vernet, a Coll Favā

L'associaciķ de veīns del barri estā estudiant la proposta, tot i que ja s'han fet sentir algunes queixes

Societat

Publicat el 28/abr/05 per Miquel Herrada

L'Ajuntament i la comissiķ de Barraques han arribat a un acord per ubicar aquesta activitat de la Festa Major al barri de Coll Favā, en uns terrenys a tocar de l'avinguda Vullpalleres on es construirā la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra. De la seva banda, l'associaciķ de veīns del barri estā estudiant encara la proposta, tot i que alguns sectors ja han mostrat el seu malestar davant d'aquesta possibilitat.

La zona del Pont de Can Vernet, un espai proper al CEIP Pins del Vallčs, al barri del Coll Favā, acollirā amb tota probabilitat la propera ediciķ de les Barraques de Festa Major. Després de 7 anys instalˇlant aquesta activitat al Parc de la Pollancreda, l'Ajuntament ha decidit donar un descans als veīns d'aquesta zona i convertir en rotativa la ubicaciķ de les Barraques. Aquesta opciķ, que ha estat acceptada per la comissiķ organitzadora, ha estat traslladada ara a l'associaciķ de veīns de Coll Favā, que l'estā acabant d'analitzar.

La tinent d'alcalde de Cultura, Āngels Solé, considera que aquesta és una soluciķ equilibrada entre els interessos dels veīns de Coll Favā, que només tindrien les Barraques al costat de casa seva aquest any, i les demandes de la comissiķ organitzadora, que havia rebutjat la possibilitat d'ubicar aquesta activitat fora del nucli urbā.

Āngels Solé

No podem tenir en compte només les demandes dels veīns, també hem d'atendre el que volen els joves. Hem d'intentar generar un equilibri entre les dues parts, i crec que les Barraques tenen un format molt correcte que pot ser acceptat pels veīns.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Solé ha recordat que, ja l'any passat, les Barraques van tornar al seu format original i van controlar de forma efectiva les molčsties als veīns provocades pel soroll i van garantir la seguretat i la salubritat. Per aixō, la tinent d'alcalde de Cultura espera que l'associaciķ de veīns de Coll Favā sigui 'solidāria' i accepti que aquest any les Barraques s'instalˇlin al seu barri, mentre que, paralˇlelament, s'haurā de buscar una ubicaciķ alternativa per a la fira d'atraccions.

De la seva banda, la comissiķ de Barraques veu amb bons ulls l'opciķ de Coll Favā, després d'haver rebutjat la proposta d'ubicar aquesta activitat fora del nucli urbā, pels problemes de mobilitat i d'excessiva distāncia amb la resta d'actes de la Festa Major que comportaria. Escoltem un dels membres de la comissiķ organitzadora, Lluís Llebot.

Lluís Llebot

Estem d'acord amb la ubicaciķ de les Barraques al Pont de Can Vernet. Des del principi vam dir que no érem immobilistes, sempre i quan els canvis fossin per millorar. La primera opciķ, fora del nucli urbā, no ens va agradar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'associaciķ de veīns de Coll Favā estā acabant de discutir internament la proposta de l'Ajuntament. Alguns veīns, perō, ja han mostrat la seva oposiciķ a aquesta opciķ.