L'AFA La Mirada demana a l'Ajuntament tornar a apostar per construir l'escola al bosc

Amb la desaparició de les mesures cautelars que aturaven la construcció, ara la decisió de reprendre la via del bosc és política


Temes relacionats

La Mirada: la història interminable (12/abr/24)

El TSJC resol que les cautelars contra La Mirada van perdre sentit el novembre amb la sentència contra el recurs d'ADENC (28/feb/24)


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior del projecta de l'escola si es fes al Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

Imatge de l'exterior del projecta de l'escola si es fes al Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament té, més mai, la pilota a la teulada a l'hora de decidir on construir l'escola La Mirada. L'AFA del centre, que funciona amb mòduls des de fa 8 anys, insta l'Ajuntament a reprendre la ubicació del bosc després de la recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que donaria via lliure al govern per reprendre aquesta opció. El TJSC raona que amb l'última sentència del procés, del novembre passat, van perdre sentit les mesures cautelars que impedien iniciar el trasplantament d'arbres previ a la construcció. Així, l'Ajuntament podria ara reactivar el procés d'obres al bosc si demana l'execució provisional de la sentència de novembre que desestimava el recurs dels ecologistes contra el trasplantament.

L'AFA sol·licita a l'Ajuntament i a l'alcalde, Josep Maria Vallès, aprofitar l'oportunitat per demanar l'execució de la sentència i construir l'escola "com més aviat millor i no dilapidar els recursos públics que ja s'han invertit en aquest projecte".

Per tant, difícil tessitura la que té l'Ajuntament amb l'últim capítol de "la història interminable" de La Mirada. Amb les famílies a favor de construir al bosc, ara el consistori veu perillar un dels tres arguments per no construir allà: els motius judicials. I és que el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró (Junts), mantenia que fer l'escola al bosc era l'última de les opcions per la situació de dèficit municipal (motius econòmics), per què la sequera impedeix el trasplantament (motius ambientals) i per l'eternització del litigi (motius judicials).

I sobre la taula, fins a quatre escenaris: el pseudodescartat bosc de Volpelleres, l'avinguda de la Clota (que fonts municipals també descarten segons el TOT), la Guinardera i l'original de la història, a tocar de l'INS Leonardo, i en funció de l'informe d'idoneïtat que Protecció Civil demanarà a ADIF per la proximitat amb les vies de Renfe.

A banda, el govern ha d'abordar una altra "patata calenta" a nivell intern: els diferents posicionaments sobre el tema entre els socis, Junts i ERC. Mentre els primers clarament no aposten pel bosc, els segons van evidenciar al ple de desembre el contrari. L'Ajuntament no ha fet declaracions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.