Les noies, cada cop més protagonistes en un HP CodeWars de rècord

El certamen vol promoure que cada cop siguin més les joves que optin per estudiar carreres STEM


  • Comparteix:

Més de 400 joves s'han fet seves les instal·lacions d'HP a Sant Cugat amb motiu del 9è concurs de programació CodeWars. Es tracta d'una trobada multitudinària on els participants, provinents de 58 escoles d'arreu del país, han de resoldre problemes tot posant a prova els seus coneixements de programació i codificació. Dels joves participants, el 21% han estat noies, cosa que referma l'interès de la companyia per promoure les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en aquest segment de la població. De fet, l'any passat va guanyar el certamen un equip format per tres noies.

La project manager de l'HP CodeWars, Ana Heredero, ha apuntat que aquesta iniciativa ajuda a "crear les arrels" per incrementar el percentatge de noies que vulguin dedicar-se a les carreres STEM. "Moltes noies que han passat per aquest programa no es pensaven dedicar a la programació i al final sí que ho han fet", ha apuntat.

Durant tres hores, els participants han treballat per resoldre els reptes que ha marcat HP. Han rebut l'assessorament de 140 voluntaris, treballadors de la companyia; és una xifra rècord. La setmana vinent es coneixeran els equips guanyadors: un d'absolut, un al qual opten els equips que només estan formats per noies i enguany, com a novetat, també un per als equips amb integrants que tenen menys de 16 anys.

El conjunt guanyador podrà participar l'any vinent a la final internacional de l'HP CodeWars, que es disputa a la ciutat estatunidenca de Houston.








Ana Heredero

Tenim casos d'èxit. Tenim el 21% de participació femenina, i les universitats tenen un nivell inferior. Estem començant a crear les arrels perquè hi hagi un percentatge més gran.

Joves

Ha estat el nostre primer cop i ha estat bé. / No havíem programat mai amb Python, però ens hem ensortit. / La prova ha estat exigent. Segur que repetirem.

Joves

Tinc interès perquè m'agrada molt la programació. / Volia fer alguna enginyeria i m'ha agradat.

Joves

Des de sempre hi ha hagut més homes, però això no vol dir que no hi vulgui anar. Ara això està canviant i les dones també volen fer-ho. / Que no hi hagi dones no m'impedeix fer-ho perquè és el que m'agrada fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.