Les entitats de cultura tradicional i popular es donen a conèixer a la Mostra Sant Cugat Actiu

Una quinzena d'entitats omplen l'avinguda Gaudí

Societat

Publicat el 30/abr/05 per Miquel Herrada

Una quinzena d'entitats de cultura tradicional i popular han participat aquest divendres i dissabte a la Mostra Sant Cugat Actiu, on s'han pogut donar a conèixer i oferir un petit tast de les seves activitats habituals. Entitats com els Castellers, l'Esbart, els Diables o el Centro Popular Andaluz, entre d'altres, han omplert de color l'avinguda Gaudí, en una jornada marcada per l'elevada participació.

Un any més, la Mostra Sant Cugat Actiu ha reservat un espai per a les entitats de cultura tradicional i popular de Sant Cugat, per demostrar que la ciutat, tot i el seu ràpid creixement, no perd el caliu del poble que havia estat.

Una de les entitats que han participat a la mostra són els Castellers de Sant Cugat, que han aprofitat l'oportunitat per fer una crida als santcugatencs per sumar-se a la colla. Entre d'altres coses, els camises verdes han ensenyat amb orgull als visitants alguns dels castells més importants que han descarregat en la seva trajectòria, com explica la vicepresidenta de l'entitat, Rosa Gadea.

Rosa Gadea

Exposem cartells i fotos amb els castells més importants que hem fet, com la torre de 7, que és la fita més important que hem fet fins ara. Volem que la gent s'animi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ateneu Santcugatenc tampoc no s'ha volgut perdre la cita, i ho ha fet reivindicant el seu caràcter d'entitat oberta al poble. El seu president, Ramon Pros, ha explicat així la filosofia de l'entitat.

Ramon Pros

Moure i commoure, per aconseguir que la gent participi i s'impliqui per millorar Sant Cugat i fer una ciutat més sostenible, més preocupada, que atengui les necessitats dels joves. Aquesta és la missió de l'Ateneu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el Centro Popular Andaluz ha ofert un tast de productes andalusos i ha animat el seu estand amb un grup de ballarines vestides de sevillanes. Antonio Rodríguez és el relacions públiques del CPA.

Antonio Rodríguez

En un estand d'Andalusia no podien faltar unes noies vestides de sevillanes. Així donem una imatge agradable als visitants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Esbart, el Grup Mediterrània, els Bastoners de la Unió i de l'Esbart, els Caparrots, l'Entitat Sardanista i els Diables són algunes de les entitats que també han participat a la mostra d'entitats de cultura tradicional i popular. També ho han fet els Tabalers, els Geganters, l'Associació Cultural i Musical de Les Planes, la promotora de festes Pofeslo i l'escola de música tradicional El Tudell.