El Sindicat de Llogateres veu l'aplicació de l'índex del preu del lloguer com una oportunitat per exigir rebaixes

La portaveu de la plataforma, Mariona Bota, fa una crida a la proactivitat de les llogateres


Temes relacionats

Aquest és el preu de lloguer que marca el nou índex per a casa teva (13/mar/24)

L'índex de referència del preu del lloguer s'endarrereix uns dies (12/mar/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta del Sindicat de Llogateres / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una protesta del Sindicat de Llogateres / Foto: Ajuntament

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat veu l'índex dels preus del lloguer com una eina per guanyar millores en habitatge i per 'acabar amb la barra lliure de pujar els lloguers de forma indiscriminada mes a mes'. Així ho ha explicat la portaveu de la plataforma, Mariona Bota, en declaracions a Cugat Mèdia. 'Si som proactives, podem anar molt més enllà de la llei', ha afirmat.

Una proactivitat que implica, per a Bota, "exigir una rebaixa del lloguer a propietàries, immobiliàries i bancs" quan el preu de l'índex estigui per sota del que el llogater està pagant. "Si jo marxo, el nou contracte haurà d'estar al preu de l'índex, i això ens dona molta força", reflexiona la portaveu. Una casuística, per això, que només es donaria en el cas que el pis sigui d'un gran tenidor. Si fos d'un petit propietari, aquest no podria apujar el preu, però el podria mantenir (amb una pujada màxima del 3% relativa a l'IPC).

Principals crítiques del Sindicat

Pel que fa a les crítiques, Bota considera que la proposta del Govern espanyol "és molt reduïda respecte a la catalana". A més, la portaveu també lamenta l'any de decalatge entre l'aprovació de la llei i l'aplicació de l'índex, un temps que, segons diu, "ha comportat pujades flagrants dels lloguers". Finalment, Bota també ha reprovat que la proposta no impliqui una baixada de preus, sinó que sigui una mesura de contenció, quan "els preus ja són exageradament alts".

Crida a participar en el Sindicat de Llogateres

Bota ha fet una crida a participar en el Sindicat, "un espai de suport mutu des d'on trobar les millors solucions per fer front als problemes d'habitatge juntes". De moment, la santcugatenca assegura que ja han rebut moltes consultes relatives a l'aplicació del nou índex, principalment "pels intents d'immobiliàries, propietàries i bancs d'apujar preus abans de la implementació mitjançant tota mena d'amenaces".


Mariona Bota

Si jo marxo i acabem el contracte, el nou contracte haurà d'estar al preu de l'índex. La idea és que amb aquesta força es pugui demanar aquesta rebaixa de lloguer malgrat que la llei no ho estigui emparant els contractes vigents



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.