Amical Mauthausen prepara una exposició sobre el camp d'extermini nazi


  • Comparteix:

L'associació Amical Mauthausen, que ha celebrat aquest cap de setmana la seva assemblea anual, prepara una exposició fotogràfica sobre el camp de concentració austríac de Mauthausen dins els actes de commemoració de l'alliberament d'aquest camp de concentració nazi, ara fa 60 anys. Des de l'associació, que presideix el santcugatenc Enric Marco, han manifestat també la seva satisfacció pel reconeixement oficial, per primera vegada, per part del govern espanyol.


L'Amical Mauthausen, entitat que agrupa supervivents i descendents de les víctimes dels camps d'extermini nazis, ha celebrat aquest cap de setmana la seva assemblea anual a Vilafranca del Penedès, una assemblea que ha servit per reescollir el santcugatenc Enric Marco com a president de l'entitat.

Coincidint amb aquesta jornada, des de l'Amical Mauthausen han volgut remarcar la seva satisfacció pel reconeixement per part de l'estat espanyol, dels supervivents i descendents de les víctimes espanyoles dels camps d'extermini nazi. Un fet que per l'associació té una gran importància a nivell estatal i que donarà una major dimensió a la tasca que realitza l'associació en favor de la recuperació de la memòria històrica i de les víctimes del nazisme i també de les víctimes dels anys de la repressió franquista.

Així mateix ho expressava Enric Marco en el marc d'una entrevista al magazín Barra Lliure d'aquesta emissora, que ha aprofitat per destacar la presència del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, així com la dels consellers catalans Montserrat Tura i Joan Saura, entre d'altres.

Enric Marco

Aquesta vegada, la representació espanyola es dirigirà a tota la deportació d'arreu del món, i es parlarà de com van arribar els espanyols als camps de concentració i el que van patir


Durant l'assemblea també s'ha destacat la conveniència d'un relleu generacional dins de l'associació perquè aquesta pugui continuar amb la seva tasca, ja que cada vegada queden menys persones que visquessin directament aquests fets històrics en primera persona.

D'altra banda, també s'ha fet esment de la necessitat que els joves coneguin la història i l'horror dels camps de concentració, i per això des d'Amical Mauthausen preparen una exposició sobre el camp d'extermini que porta aquest nom i que ha estat feta conjuntament amb França i Àustria. La mostra s'inaugurarà divendres al mateix camp de concentració, i després iniciarà un itinerari que la portarà a diferents ciutats de l'Estat Espanyol.

També des d'aquesta associació s'ha treballat en la creació d'un memorial democràtic, en el marc d'un conveni amb la Generalitat, per facilitar la recuperació de la memòria històrica de l'antifranquisme a Catalunya. Des de l'entitat han anunciat un altre projecte prou ambiciós, com és l'elaboració de les llistes completes de deportats espanyols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.