L'AMB proposa apujar la tarifa de l'aigua a Sant Cugat un 19,5%

L'augment es faria efectiu a finals d'abril en cas que la mesura no rebi cap al·legació


  • Comparteix:

L'augment de la compra d'aigua a ATL ha motivat l'encariment de la factura / Foto: ACN

L'augment de la compra d'aigua a ATL ha motivat l'encariment de la factura / Foto: ACN

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat un increment de la tarifa de l'aigua del 19,57% respecte a l'anterior, ha informat l'ens a Cugat Mèdia. La tarifa mitjana de Sant Cugat és de 2,3 euros per metre cúbic. Sorea, subministradora d'aigua a la ciutat, va sol·licitar aquest augment arran de l'increment de totes les despeses del servei, inclosa la pujada de tarifes d'Aigües Ter-Llobregat (ATL). L'augment es faria efectiu a finals d'abril en cas que la mesura no rebi cap al·legació.

L'AMB ha aprovat l'augment demanat per Sorea sobre el subministrament d'aigua potable i de la sol·licitud de modificació dels drets econòmics per "la prestació d'activitats connexes que es requerien per portar a terme la gestió i explotació del servei", ha comunicat l'ens supramunicipal.

L'aprovació de tarifes de l'AMB també incorpora una nova tarifa de pèrdues per a ús industrial, fins ara inexistent. A més, s'ha ampliat la bonificació de la tarifa social a un 100% de la quota fixa i el primer tram de consum domèstic, per a aquells abonats que compleixin els requeriments d'accés.

Així, els santcugatencs poden acollir-se a diferents bonificacions en la factura del rebut de l'aigua. Parlem de persones en atur o que cobrin la pensió mínima (criteris tarifació social) i habitatges on visquin més de tres persones o ciutadania amb un grau de disminució igual o superior al 75% de discapacitat o amb un nivell 3 de dependència (criteris de progressivitat ecològica).

Consulta AQUÍ els requisits per optar a les bonificacions.

Quan entraria en vigor l'augment?

Segons fonts de l'AMB, després de l'aprovació al Consell Metropolità es publica la mesura al BOPB amb un període de 30 dies d'audiència pública per a la formulació de reclamacions i suggeriments. En cas que no es formuli cap reclamació ni al·legació en aquest termini la proposta de tarifa quedarà aprovada definitivament el mateix dia que es publiqui de nou al BOPB. Els càlculs de l'AMB situen l'entrada en vigor del nou preu a finals d'abril.

D'on ve aquest augment de l'aigua?

En un context de sequera, l'ens que abasteix Sant Cugat, l'ATL va aprovar a l'octubre la revisió a l'alça de la tarifa de compra d'aigua, ratificada pel Consell de la Xarxa Ter-Llobregat i el Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Aquesta revisió de la tarifa ha suposat un increment significatiu en el cost de la compra d'aigua, ja que la tarifa mitjana d'ATL s'incrementa de 0,74 euros/m3 a 0,96 euros/m3; és a dir, s'incrementa un 29,64 % de mitjana, aplicable a partir de l'1 de gener del 2024.

Per aquest motiu, també s'han actualitzat les tarifes d'abastament domiciliari d'aigua potable i la setmana passada s'aproven les tarifes que estaven pendents a diferents municipis com Castellbisbal, Tiana, Sant Andreu de la Barca i Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.