L'àrea de Medi Ambient comença a buidar algunes basses per evitar la proliferació del mosquit tigre


  • Comparteix:

El consistori presnetarà en uns dies la campanya pel control i prevenció d'aquest insecte

El consistori presnetarà en uns dies la campanya pel control i prevenció d'aquest insecte

L'Ajuntament de Sant Cugat està realitzant aquests dies les tasques de buidatge i control de les aigües estancades del municipi, com a mesura de prevenció per evitar la proliferació del Mosquit Tigre. Des de l'àrea de Medi Ambient han anunciat també que en els propers dies faran pública la campanya de prevenció per evitar, tan com sigui possible, les picades d'aquest insecte.

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament està buidant aquests dies algunes basses d'aigua del municipi, entre elles la que hi ha situada al carrer Pontevedra de Mira-sol, amb la voluntat de controlar la proliferació del mosquit tigre.

Així ho ha explicat el titular de l'àrea, Eduard Pomar, que ha afegit que en els propers dies també realitzaran la canalització de les aigües que surten de la font de Can Ganxet, per evitar que es quedin estancades a la superfície. Des del consistori esperen que d'aquesta manera s'eviti la proliferació del Mosquit Tigre, que busca petites zones d'aigües estancades per reproduir-se.

Eduard Pomar

Érem conscients del problema que hi havia amb la basa per la qual cosa aquest matí s'ha fet efectiu el buidament de la basa. Ara es realitzarà la canalització de les aigües que surten de la font de can ganxet per evitar que s'estanquin.


Pomar ha afegit també que la setmana vinent faran pública la campanya de mesures per tal de controlar la proliferació d'aquest insecte i prevenir, tant com sigui possible, les picades. En aquest sentit, fins el moment ja s'han difós tríptics informatius amb les mesures de prevenció i s'han adreçat cartes a les escoles, però està previst fer una campanya més global que inclogui tant les actuacions del consistori com els consells dirigits als ciutadans.

Aquestes mesures coincideixen amb les queixes d'alguns veïns de Mira-sol propers a la bassa del carrer Pontevedra, que reclamaven al consistori que prengui les mesures necessàries per prevenir la proliferació d'aquest insecte. En aquest sentit, alguns veïns consideren que no serveix de res demanar als ciutadans que facin tot el possible per controlar el Mosquit Tigre, si l'Ajuntament no fa el mateix, per exemple, controlant les basses d'aigua. Així ho ha explicat Cristina Gravoleda, veïna de Mira-Sol.

Cristina Gravoleda

Al C/ Pontevedra hi ha una part que està ballada per l'Ajuntament on hi ha una basa d'aigua estancada. No entenem que l'Ajuntament digui el que hem de fer perquè els mosquits no proliferin però que ells no arreglin la basa. Això ens preocupa.


De la seva banda, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha publicat una sèrie de recomanacions per prevenir l'expansió d'aquest mosquit. En aquest sentit, el govern català recomana buidar i mantenir qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua, vigilar les bases petites, canviar molt sovint l'aigua de les plantes i mantenir cobertes les piscines mentre no s'utilitzin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.