El Consell Assessor de l'Agenda 21 dimiteix per la modificació del PGM a La Floresta que inclou la urbanització a Can Busquets


  • Comparteix:

Els quatre membres se senten 'defraudats' per l'aprovació del PGM de La Floresta que inclou construir 64 habitatges a Can Busquets

Els quatre membres se senten 'defraudats' per l'aprovació del PGM de La Floresta que inclou construir 64 habitatges a Can Busquets

Els quatre membres del Consell Assessor de l'Agenda 21 local han dimitit com a mostra de rebuig per l'aprovació al ple de la modificació del PGM de La Floresta que inclou la urbanització de Can Busquets. Els integrants del consell asseguren que aquesta aprovació és clarament contrària a un dels punts del Pla d'Acció de l'Agenda 21, que va ser validat pel Fòrum Ciutadà, i que encara està pendent de presentar-se al ple municipal.

Els quatre membres del Consell Assessor de l'Agenda 21 -Joan Gaya, Manel Sánchez, Miquel Baldi i Lluís Llerena- han presentat la dimissió en bloc davant l'aprovació de la modificació del PGM de La Floresta que inclou la urbanització de Can Busquets. Els membres del consell de senten 'decebuts' per aquesta decisió que, asseguren, és clarament contrària a un dels punts del Pla d'Acció de l'Agenda 21 que va ser validat pel Fòrum Ciutadà.

Un dels integrants del consell, el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Manel Sánchez, assegura que l'aprovació de la urbanització de Can Busquets demostra que per a l'equip de govern l'Agenda 21 no és una prioritat.

Manel Sánchez

La conseqüència ha de ser una reflexió a l'àrea de Medi Ambient i a l'equip de govern. La participació que se'ns ha demanat és important, perquè és bo que hi hagi relació entre l'administració i la societat, però ens hem sentit defraudats.


En concret, els representants del Consell Assessor recorden que el Pla d'Acció de l'Agenda 21 proposa 'iniciar un procés de protecció de les zones de Collserola afectades per plans d'urbanització', i cita explícitament l'àmbit de Can Busquets. Sobre aquest sector, el document insta a 'iniciar un procés de protecció per tal d'incloure Can Busquets dins l'àmbit del Pla Especial de protecció de Collserola i del Pla d'Espais d'Interès Natural'.

Els membres del consell denuncien, a més, que l'equip de govern ha retardat el debat al ple municipal del Pla d'Acció de l'Agenda 21, de manera que s'ha perdut l'oportunitat d'afegir un element més al debat sobre la protecció de Can Busquets. Manel Sánchez.

Manel Sánchez

El Pla d'Acció s'hauria d'haver portat al ple anterior a l'aprovació del tema de Can Busquets. S'ha anat endarrerint i ens sentim defraudats, perquè es podria haver afegit un element més al debat.


Els membres dimissionaris del consell recorden, a més, que el Pla d'Acció de l'Agenda 21 proposava establir una moratòria que aturés totes les actuacions urbanístiques a Collserola per debatre en profunditat el futur de la serra i revisar la planificació urbanística vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.