Les associacions de veïns de La Floresta veuen amb escepticisme els canvis acordats en els consells de districte


  • Comparteix:

El regidor de Descentralització defensa la proposta assegurant que e sbusca un millor funcionament d'aquest òrgans

El regidor de Descentralització defensa la proposta assegurant que e sbusca un millor funcionament d'aquest òrgans

Les associacions de veïns de La Floresta s'han mostrat escèptiques sobre els canvis acordats amb l'equip de govern per millorar el funcionament dels consells de districte. Algunes entitats veïnals qüestionen la voluntat política del govern municipal per avançar en la descentralització i consideren que, de moment, no s'ha millorat gaire. De la seva banda, el regidor de Descentralització ha defensat la proposta, que pretén abreujar les intervencions dels representants polítics als consells, presentar els pressupostos territorialitzats i lliurar als veïns el calendari d'actuacions municipals previstes en cada districte.

Les quatre associacions de veïns representades al consell de districte de La Floresta s'han reunit en dues ocasions amb el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, per discutir sobre les demandes veïnals per millorar el funcionament dels consells de districte i aprofundir en la descentralització. D'aquestes trobades n'ha sortit una proposta de treball que inclou, entre d'altres coses, abreujar les intervencions dels representants polítics i prioritzar el paper dels representants veïnals i del públic. Així ho ha explicat el regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

Xavier Cortés

Tots vam creure que la brevetat en les intervencions dels membres del consell agilitzaria les sessions i facilitaria que el públic pogués intervenir. Això no vol dir que els polítics no puguin intervenir, sinó que evitem entrar en debats que podem fer al ple o a les comissions informatives.


La proposta també preveu, com havien reclamat les associacions de veïns, la presentació dels pressupostos territorialitzats i d'un calendari de les actuacions municipals previstes en el districte. A més, l'equip de govern ha explicat que està pendent de rebre els resultats d'un estudi extern per modificar el títol cinquè del ROM amb l'objectiu d'aprofundir en la descentralització.

Malgrat que aquests canvis han estat acordats amb les associacions de veïns, els representants veïnals desconfien de la 'voluntat política' de l'equip de govern de millorar, a la pràctica, el funcionament dels consells de districte. Això és el que opina el vocal de l'Associació de Veïns de La Floresta, Oriol Ribera.

Oriol Ribera

Érem escèptics en creure que hi hagués voluntat política de que això funcionés. És cert que vam acordar el que es va proposar a les reunions, però també vam dir que no estàvem d'acord en el mètode.


En el mateix sentit s'ha expressat el vocal de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta-Pearson, Iñaki Reixach, que ha assegurat que malgrat els canvis proposats, encara no s'ha avançat gaire.

Iñaki Reixach

Va quedar clar que som bastant escèptics sobre el fet que tinguin ganes que això funcioni. No s'ha avançat gaire, a part de les paraules, que ens les volem creure.


De la seva banda, els representants del PSC i ICV al consell de districte de La Floresta han reiterat el seu desacord amb el fet que no s'hagi convocat als grups de l'oposició a les reunions per discutir sobre els canvis en el funcionament dels consells. El representant socialista, Joan Carrasco, considera que l'equip de govern ha aprofitat la situació per silenciar la veu de l'oposició i recorda, a més, que encara no s'ha donat resposta a la demanda veïnal d'un Pla Director de Descentralització. L'ecosocialista Xavier Laborda, al seu torn, ha dit que intentar limitar les intervencions dels polítics de l'oposició és una 'imposició molt irregular'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.