Adaptar-se a les necessitats de l'alumnat, objectiu de l'Escola Oficial d'Idiomes en el seu 20è aniversari

El centre, ubicat a l'avinguda de Ragull, compta actualment amb nou professors i més de 500 alumnes


Hannah Albani, professora d'alemany i secretària del centre; i Esther Castilla, cap d'estudis i professora d'anglès de l'EOI, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Hannah Albani, professora d'alemany i secretària del centre; i Esther Castilla, cap d'estudis i professora d'anglès de l'EOI, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Escola Oficial d'Idiomes de Sant Cugat celebra enguany el seu 20è aniversari amb l'aposta d''adaptar-se a les necessitats de l'alumnat'. Aquesta és la voluntat que tenen dues de les seves professores, Esther Castilla, cap d'estudis i mestra d'anglès; i Hannah Albani, secretària i professora d'alemany, i que han explicat al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia. El centre, ubicat a l'avinguda de Ragull, compta actualment amb nou professors i més de 500 alumnes.

Escolta-ho

A l'Escola Oficial d'Idiomes Sant Cugat s'imparteixen els idiomes d'alemany i anglès des del nivell A1 (primer curs) fins al nivell C1 (sisè). Al llarg d'aquests 20 anys són centenars les persones que han cursat els seus estudis en aquest centre públic on l'alumnat és majoritàriament adult, tot i que també hi ha alguns cursos per estudiants d'entre 14 i 16 anys. Tot i que la majoria dels alumnes tenen l'objectiu de cursar els estudis amb la finalitat d'obtenir un certificat reglat, i molts altres per motius laborals, també hi ha una gran gruix d'usuaris que participen amb l'única voluntat d'aprendre un idioma, "sobretot les persones jubilades, que venen perquè tenen més temps i ho tenien com una assignatura pendent", explica Castilla, que recorda que, fins i tot, han tingut un alumne de 92 anys.

I precisament pensant en el gruix de persones que "no tenen pressa" per aprendre, que les professores voldrien dedicar més esforços per adaptar-se a les seves necessitats. "Estaria bé tenir cursos flexibilitzats, cursos que es poguessin fer a un ritme més suau per a l'alumnat, sobretot, més gran i que potser no té la necessitat de córrer per obtenir el certificat aquell any i ho voldria repartir en dos anys", expliquen ambdues mestres. En aquest sentit, també aposten per poder disposar d'una sala polivalent dins l'equipament per ampliar, per exemple, els grups de conversa.

L'Escola Oficial d'Idiomes

L'any 2004 el Departament d'Educació va posar en marxa l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Sant Cugat. Un centre públic d'ensenyament d'idiomes que imparteix els ensenyaments oficials dels idiomes d'anglès i alemany. A més, el centre gestiona i certifica el nivell de competència lingüística mitjançant proves de certificació per a alumnat oficial i lliure, amb proves unificades, validades i relacionades amb els nivells del Marc Comú de Referència per a les Llengues (MCRL). L'EOI Sant Cugat forma part de la xarxa d'Escoles Oficials d'Idiomes que hi ha arreu de l'Estat, única en el context europeu, que ofereix la possibilitat de rebre formació en idiomes al llarg de tota la vida i a diferents nivells d'aprenentatge d'aquests idiomes.

L'escola ofereix cursos majoritàriament presencials i també alguns cursos semipresencials on la càrrega lectiva del curs es reparteix entre el treball individual en línia i el treball presencial al centre.

RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA

Hannah Albani i Esther Castilla

A mi m'agradaria que ens poguéssim adaptar una mica més a les necessitats de l'alumnat. / Estaria bé tenir cursos flexibilitzats, cursos que es poguessin fer a un ritme més suau per a l'alumnat, sobretot, que tenim més grans i que potser no té la necessitat de córrer per obtenir el certificat aquell any i ho voldria repartir en dos anys.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR