Salut eleva a 28 els casos de tuberculosi a La Mainada i dóna per 'controlat' el brot


  • Comparteix:

La direcció de l'escola bressol confirma que les activitats del centre continuen amb total normalitat i recorda que el risc de contagi està descartat

La direcció de l'escola bressol confirma que les activitats del centre continuen amb total normalitat i recorda que el risc de contagi està descartat

Les classes a l'escola bressol La Mainada continuen amb normalitat, després que fa uns dies es detectés un brot de tuberculosi en aquest centre. A hores d'ara, el departament de Salut eleva a 28 el nombre de nens que han desenvolupat la malaltia i a 36 els que han estat infectats pel bacil. A l'espera de tenir els resultats de tres proves definitives més, des de Salut donen per 'controlat' aquest episodi i recorden que tots els afectats estan seguint els tractaments corresponents.

Des de la direcció de l'escola bressol La Mainada s'assegura que les classes i el dia a dia del centre transcorren amb tota normalitat, després que saltés l'alarma pel brot de tuberculosi detectat fa prop de dues setmanes i que ha afectat a 28 nens i nenes, segons les últimes dades del departament de Salut.

A hores d'ara, representants del centre asseguren que tots els nens i el personal de l'escola ja han acabat de passar les proves mèdiques bàsiques i que només queden per acabar de comprovar tres casos. Escoltem a una de les directores de l'escola, Maria Antònia Latorre.

Maria Antònia Latorre

Crec que encara queda algún cas per confirmar, però gairebé tots els nens ja han acabat de passar els controls mèdics.


Tant des de la direcció del centre com des de l'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament i el departament de Salut es dóna per 'controlat' aquest episodi i es recorda que el que s'està fent és acabar de diagnosticar alguns casos dubtosos, ja que el procés per detectar la malaltia no és immediat. En aquest sentit, tots els nens i el personal de l'escola estan sota un tractament mèdic personalitzat amb el que es garanteix el control total de la malaltia.

Recordem que cap dels 20 mestres de la llar d'infants no han desenvolupat la malaltia tuberculosa, encara que se'ls ha prescrit el tractament preventiu oportú. A més, les autoritats sanitàries remarquen que les activitats del centre poden continuar amb tota normalitat, perquè no existeix cap risc de transmissió de la malaltia ja que els nens no poden contagiar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.