L'AMPA de l'IES Sant Cugat denuncia que una part de les obres del nou edifici tornen a estar aturades


  • Comparteix:

Un cable d'alta tensió impedeix que les obres del nou gimnàs puguin començar

Un cable d'alta tensió impedeix que les obres del nou gimnàs puguin començar

L'AMPA de l'IES Sant Cugat ha denunciat que les obres de construcció del nou edifici, als terrenys de l'antiga escola Pla i Farreres, tornen a estar aturades per culpa de la detecció d'un cable d'alta tensió que afecta a la zona on s'ha de construir el gimnàs. L'AMPA creu que el nou centre no podrà entrar en funcionament a l'inici del curs vinent, com s'havia compromés el departament d'Educació, i que les obres del gimnàs dificultaran el desenvolupament de les classes un cop l'institut obri les portes.

L'origen del problema, segons ha explicat l'AMPA del centre, és un cable d'alta tensió que passa per sota dels terrenys on hauria d'anar situat el gimnàs del nou IES. Segons l'associació de mares i pares, tant l'Ajuntament, com la Generalitat i la companyia Fecsa-Endesa coneixien l'existència d'aquest cable des de fa més de 3 anys però ara, diuen, ningú se'n fa responsable.

Fins que Fecsa-Endesa no executi el trasllat d'aquest cable, les obres del gimnàs no podran començar, fet que segons l'AMPA provocarà que el gimnàs no pugui estar operatiu abans del tercer trimestre del proper curs. A més, el president de l'AMPA, Josep Anton Teixidó, creu que les classes no podran començar amb normalitat a principis de curs perquè els treballs del gimnàs dificultaran l'activitat del centre.

Josep Anton Teixidó

El problema afecta a la zona del gimnàs. Les obres de les aules segueixen endavant, però pensem que si hem d'iniciar el curs amb les obres del gimnàs pendents es farà molt difícil fer classe amb normalitat.


Des de l'AMPA expliquen que els contractistes estan tirant endavant, de moment, només aquelles parts de l'obra que no queden afectades pel cable, i ho estan fent, segons l'associació, a 'baix ritme'. Per això, creuen que el nou edifici de l'IES no podrà entrar en funcionament a l'inici del curs 2005-2006, tal com s'havia compromès el departament d'Educació.

Ara, des de l'Ajuntament estan fent gestions amb la direcció general d'Educació al Vallès Occidental per accelerar la retirada d'aquest cable, tot i que de moment Fecsa-Endesa no ha començat a actuar. Josep Anton Teixidó.

Josep Anton Teixidó

La tinent d'alcalde d'Educació s'ha posat en contacte amb la direcció general d'Educació i ha demanat que es resolgui amb la màxima urgència. Ells estan en contacte amb Fecsa-Endesa, però el canvi de cable no es produeix.


L'AMPA exigeix de nou que les administracions garanteixin que l'institut estigui plenament operatiu per l'inici del curs 2005-2006



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.