L'Acadèmia de Ciències Mèdiques i Balears dóna 150 euros a l'Associació local de Malalts Mentals


  • Comparteix:

Durant l'acte es posa de manifest la necessitat que l'administració s'impliqui més en aquestes malalties

Durant l'acte es posa de manifest la necessitat que l'administració s'impliqui més en aquestes malalties

L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears al Vallès Occidental ha fet donació de 150 euros a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat. L'acte, celebrat a la Sala de Plens, ha servit per posar de manifest la situació d'indefensió que pateixen les famílies d'aquests malalts davant una problemàtica que encara s'ha de resoldre des dels poders públics.

L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears al Vallès Occidental ha fet entregat a l'Associació de Familiars Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal un xec de 150 euros que es van recaptar en les XXII Jornades Sanitàries del Vallès 2003, celebrades al Centre Borja.

El president de l'associació local, Joan Marigot, ha volgut agrair la donació destacant no pas la quantitat sinó la seva intenció i el que suposa a nivell de conscienciació. A més, ha volgut aprofitar l'ocasió per tornar a recordar la manca de recolzament que pateixen les famílies en les necessitats bàsiques del dia a dia. En aquest sentit, Marigot ha explicat que els malalts poden portar una vida més o menys normalitzada però que sempre estan exposats a alts i baixos. L'escoltem.

Joan Marigot

en les èpoques de crisi és quan realment es necessita aquest recolzament, que s'hauria de traduir en un internament del malalt


És precisament en aquestes èpoques de crisi, que es troba a faltar l'ajuda, ja que les famílies, diu Marigot, s'han de fer càrrec del malalt en situacions que poden acabar sent perilloses.

En el mateix sentit s'ha expressat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, que ha remarcat la necessitat de que les administracions públiques agafin el brau per les banyes i s'impliquin a fons en la prevenció d'unes malalties mentals que es preveu que seran cada vegada més important per diferents factors. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Les malalties mentals és un tema de futur important, sobretot amb l'augment dels factors de risc en els propers anys i s'ha d'incidir particularment en la prevenció


D'altra banda, el president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears al Vallès Occidental, Roque Lucas, ha volgut destacar la tasca d'investigació i docència feta des de la seva associació. Una entitat centenària, totalment voluntària i que agrupa més de 20.000 membres a Catalunya i les Illes i al voltant de 1.200 al Vallès Occidental. Roque ha dit que es tracta d'una aportació modesta però que va més enllà dels diners en metàl·lic.

Roque Lucas

Aquesta donació és una manera més de tornar a la societat el que ens dóna, que és la veritable raó de ser de qualsevol entitat


Recordem que els 150 euros d'aquesta donació són diners recaptats durant les XXII Jornades Sanitàries del Vallès 2003 que es van celebrar al Centre Borja i que s'han fet arribar a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat a instàncies del consistori santcugatenc qui va suggerir el nom com a possible receptor dels diners per ser una associació relacionada amb l'àmbit de la salut, al igual que l'entitat donant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.