La UIC amplia el laboratori de simulació per formar els estudiants d'infermeria


  • Comparteix:

La facultat de Ciències de la Salut de la UIC ha inaugurat, aquest dimecres, una ampliació del laboratori de simulació destinat a la formació pràctica dels estudiants d'infermeria. El laboratori està dotat de les tecnologies més avançades amb la voluntat d'acostar al màxim als alumnes possibles situacions reals. La seva ampliació, en 120 metres quadrats, ha estat possible gràcies a l'aportació econòmica de la Fundació Roviralta.

El nou laboratori, dotat de les darreres tecnologies, disposa d'aparells propis d'una unitat de cures intensives, una unitat d'emergències, unitat materno infantil o unitat de cures generals, entre d'altres.

D'aquesta manera, i amb l'ajuda de maniquís monotoritzats, s'ofereix als estudiants la possibilitat de fer pràctiques basades en casos i situacions reals, però sense els riscos que comporta equivocar-se amb pacients de veritat. Així ho ha explicat el rector de la Universitat Internacional de Catalunya, el doctor Josep Argemí., que ha destacat que aquest espai és, a data d'avui, un dels més avançats del panorama universitari.

Josep Argemí

Aprofitant la tecnologia més actual, que els alumnes puguin trobar-se amb situacions idèntiques amb les que es trobaran, i amb l'avantatge que es poden equivocar perquè el pacient és una màquina.


L'ampliació del laboratori, que ha costat 150.000, ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Roviralta que n'ha finançat el 20%. Aquesta aula ha de servir per donar formació teòrico-pràctica als alumnes de pregrau i postgrau però també als estudiants de primer a tercer. A més, l'objectiu és que també puguin utilitzar-la estudiants d'altres disciplines relacionades amb les ciències de la salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.