Volpelleres estrena consell de barri abordant la seguretat dels camins escolars

Està previst posar elements reductors de velocitat a l'avinguda de Can Bellet


Així quedaria un dels passos de vianants elevats a l'avinguda de Can Bellet / Foto: Ajuntament

Així quedaria un dels passos de vianants elevats a l'avinguda de Can Bellet / Foto: Ajuntament

El consell de barri de Volpelleres ha començat a caminar aquest dimecres posant el focus en el procés participatiu dels camins escolars segurs, que es va activar a l'octubre. La iniciativa, dins els pressupostos participatius 2020-2021, treballa la millora del passos de vianants i carrils bici del centre. Està en procés de redacció i té un cost de 450.000 euros, quan hi hagi disponibilitat pressupostària. A més, en un projecte complementari dels pressupostos particpatius 2022-2023, s'actuarà pacificant l'avinguda de Can Bellet (35.000 euros) instal·lant dos passos de vianants elevats a Avel·lina Casadevall i Concepció Pla, i un radar pedagògic i coixins berlinesos al passeig de la Mare de la Font.

Aquesta actuació s'ha anunciat després de l'atropellament d'una família, el 2 de maig, als voltants de l'escola Gerbert d'Orlhac. Al març va haver-hi un altre davant el Joan Maragall, a més d'algun ensurt al costat de L'Olivera, a Volpelleres. Precisament, per reclamar entorns escolars segurs, la Coordinadora d'AFES i Revolta Escolar organitzen una bicicletada reivindicativa aquest dilluns coincidint amb el ple, on intervindran en audiència pública.

El procés participatiu dels camins escolars, que va començar a l'octubre, continua el juny amb més convocatòries ciutadanes. Més informació del procés AQUÍ.

Projectes en curs

La sessió ha permès als assistents conèixer l'evolució dels projectes que s'estan desenvolupant al barri:

  • Carril bici de la carretera de Rubí: Finalitzat el primer tram. Aquesta setmana comencen les obres del segon tram, entre el centre comercial i l'avinguda dels Països Catalans, amb una durada de set mesos


  • Pas sota l'autopista de l'AP-7: Continua a bon ritme la construcció d'un pas segur per a vianants i bicis al sector de Leroy Merlin. Les obres acaben al juliol


  • Passarel·la de vianants sobre l'AP-7 per connectar amb Can Sant Joan: l'AMB va obrir al febrer el concurs d'adjudicació del contracte per a la redacció del projecte executiu


  • Obres estabilització de la Masia de Can Canyameres: el març van finalitzar les obres d'apuntalament, desenrunament i renovació de la teulada. En breu, es farà l'aixecament topgràfic i 3D de la masia i l'estudi geotècnic


  • Millora paisagística de l'estany de la Guinardera: obres finalitzades i parc obert al veïnat. En breu s'inaugurarà amb activitats per descobrir la fauna i la flora de l'entorn.


  • Un Volpelleres més verd

    També dins els pressupostos partipatius hi ha previst "fer més verd" el barri, amb un pressupost total de 150.000 euros, a l'espera de que hi ha hagi disponibilitat pressupostària. Entre els projectes que segueixen aquesta línia estan la millora i remodelació verda de la plaça de Rabassaires, consistent amb ampliació de l'ombra augmentant la zona enjardinada amb flors i arbrat; més verd a l'entorn de l'avinguda de la Clota amb la plantació de nova vegetació; i millores al parc del carrer de Dolors Bigas amb noves plantacions, enjardinament i una font. Els projectes ja estan redactats.

    Volpelleres ja té consell de barri propi

    El president del consell de barri de Volpelleres és, temporalment, el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró, que substitueix Carles Brugarolas, de baixa per motius de salut. La constitució del consell va comptar amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Duch. El nou òrgan de participació agrupa els barris de Volpelleres, Sant Domènec Oest, la Guinardera, Roquetes, Can Sant Joan Sud, Can Sant Joan Nord, Galliners i Can Barata.

    Jordi Puigneró s'ha felicitat per l'empenta que ha tingut la primera sessió, amb una vintena d'assistents, i espera que el consell serveixi com espai de treball amb els veïns per atendre les seves demandes. De la seva banda, Duch ha anunciat que estan treballant perquè les sessions del consell puguin ser híbrides per facilitar que el veïnat s'hi connecti des de casa.

    De la seva banda els veïns s'han interessat per l'estat de la Mirada, la falta de contenidors i punts de llum per a activitats, l'abocament de runes, els aparcaments indeguts i disposar de pressupost per a la festa major de Can Barata.

    Jordi Puigneró

    Crec que la sessió ha estat molt positiva. Els veïns han rebut la informació dels grans projectes i s'han tractat els processos participatius que abordarem en aquest mandat.


    TAMBÉ ET POT INTERESSAR