El consum d'aigua a Sant Cugat manté els bons resultats, tot i un lleuger repunt

La despesa d'aigua és de 24 litres menys que a l'abril de l'any passat


  • Comparteix:

Les dades d'abril corresponen encara al període d'emergència / Foto: Cugat Mèdia

Les dades d'abril corresponen encara al període d'emergència / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat reestrena l'excepcionalitat amb bones dades del consum d'aigua, malgrat registrar un petit repunt a l'abril. La ciutat va marcar 180 litres per persona i dia, nou litres més que al març quan va registrar la dada més baixa dels últims 16 mesos recopilats per Cugat Mèdia, a partir de les dades del Portal de la Sequera. No obstant això, el municipi mostra un registre en positiu, en estar per sota dels 206 litres exigits en ser llavors època d'emergència. Per tant, aquestes dades són un bon indicador per al maig si es manté l'excepcionalitat amb el topall local de 240 litres. L'indicador d'abril està 24 litres per sota del marcat el mateix mes d'ara fa un any.



Després de les darreres pluges., els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 25,86% de la seva capacitat segons el registre d'aquest dimecres. Això significa que estem 11 punts percentuals per sobre que a l'agost (24%).

Per què el límit de consum en emergència s'amplia fins als 240 litres?

Sant Cugat forma part de les localitats en situació de sequera hidrològica per tipologia i volum de consums industrials que especifica el Pla Especial de Sequera (PES). Així, Sant Cugat pot tenir una dotació addicional d'aigua en excepcionalitat de 10 litres fins arribar als 240. En cas tornar a la fase d'emergència, amb un consum màxim de 200 litres per habitant i dia, l'ampliació de la dotació d'aigua seria de sis litres amb un topall de consum de 206.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.