Sant Cugat ja treballa en la protecció i neteja dels boscos de Collserola de cara a l'estiu

Els arbres morts de la serra representen entre un 15 i un 20% del total i poden ser una font d'incendis


Imatge d'un treballador talant un arbre de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un treballador talant un arbre de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

El servei de manteniment i neteja dels boscos de la serra de Collserola per a la prevenció d'incendis ja està en marxa. L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat el contracte del servei amb l'empresa Talher per 295.000 euros. La superfície de franges per aquest any ha augmentat un 12,75%, passant de les 152,60 hectàrees actuals a les 172,07. Paral·lelament, la superfície de rieres i torrents també creix, de les 6,57 hectàrees a les 15,08.

El regidor d'Urbanisme i Medi Natural, Àngel Pedrós, ha visitat les zones de la Floresta on ja s'estan començant a fer les feines de prevenció. Enguany serà un estiu "complicat amb el context que hem viscut [de sequera]", segons el regidor. Aquest fet s'ha agreujat perquè hi ha entre un 15 i un 20% d'arbres morts a Collserola, cosa que pot provocar incendis per les fulles o branques seques d'aquests arbres.

Pedrós també ha avançat que els treballs es faran fins al 15 de juny per estar preparats per als mesos amb temperatures més altes. A partir d'aleshores, durant el juliol i l'agost, només es faran neteges i podes puntuals.

Angel Pedros, regidor de medi ambient

Aquest estiu és complicat amb el context que hem viscut. En aquests moments hi han molts arbres morts, entre un 15 i 20% a Collserola. Per això vam fer aquest contracte d'adjudicació, per poder tractar adequadament aquest tema tant important.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR