Bicicletada reivindicativa per reclamar entorns escolars segurs

La Coordinadora d'AFES i Revolta Escolar reclamaran al ple la pacificació d'aquests espais


Tall de les famílies del Gerbert en protesta de l'atropellament / Foto: Cugat Mèdia

Tall de les famílies del Gerbert en protesta de l'atropellament / Foto: Cugat Mèdia

Més seguretat als entorns de les escoles de Sant Cugat. Això reclamaran la Coordinadora d'AFES i Revolta Escolar aquest dilluns, de la mà d'una bicicletada de protesta que enllaçaran amb una intervenció a l'audiència pública del ple. La bicicletada sortirà a les 17:30 h des de l'estació de Sant Cugat Centre i arribarà una hora més tard a l'Ajuntament.

Les famílies demanaran que es compleixi la moció institucional del juny de 2022, en què tots els grups municipals es van comprometre a prendre mesures perquè els entorns escolars siguin àrees de protecció de la salut de la infància.

L'atropellament a l'entorn del Gerbert d'Orlhac: el detonant

Aquest mateix mes de maig va haver-hi un accident a les rodalies de l'escola Gerbert d'Orlhac. Un cotxe va atropellar una família que creuava un pas de vianants quan es dirigia cap a l'escola. La persona conductora del vehicle va fugir del lloc dels fets, però a l'endemà va ser localitzada per la Policia Local.

L'Associació de Famílies d'Infants (AFI) de l'escola va mostrar la seva protesta, tallant el carrer de davant del centre per demanar vigilància de la Policia Local tant a l'entrada com a la sortida d'alumnes.

Per altra banda, aquest mateix dijous un grup de persones anònimes vinculades a l'escola Gerbert d'Orlhac i a l'escola bressol Cavall Fort ha instal·lat una tanca de formigó al mig de la calçada del pont que passa per sobre la ronda nord i la línia de Renfe, per impedir l'accés dels cotxes a l'AP-7 per aquest punt i pacificar l'entorn.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR