Un treball de recerca sobre un monopatí elèctric s'endú el premi Vázquez Montalbán

El treball ha estat elaborat per Mar Junyent i Martí Cabanes, de l’Institut Joaquima Pla Farrera


Mar Junyent i Martí Cabanes, guanyadors del premi / Foto: Cugat Mèdia

Mar Junyent i Martí Cabanes, guanyadors del premi / Foto: Cugat Mèdia

El premi Manuel Vázquez Montalbán ha tornat a guardonar els millors treballs de recerca de batxillerat de Sant Cugat. En aquesta 19a edició, celebrada aquest divendres al Casal Torreblanca, el premi se l'ha endut el treball de la creació d'un monopatí elèctric amb control per pressió. El treball l'han fet els alumnes Mar Junyent i Martí Cabanes, de l'Institut Joaquima Pla Farreras.

Els alumnes han treballat amb un nou material que creava una sèrie de dades amb la pressió. "Volíem investigar-lo i adaptar en un patinet", explica Cabanes. Alhora han elaborat el projecte en materials reciclats.

La implicació de tots dos alumnes ha estat molt gran. "És un treball pràctic que ens ha portat molt temps preparant-ho i que funcionés", ha detallat Junyent. D'aquesta manera, van haver d'experimentar abans de començar a fer el projecte, fet que els va dur a també haver de treballar en el mes de juliol a l'institut.

El premi ha resultat ser el guanyador després d'una deliberació d'un jurat format per 20 membres de diferents àmbits. El primer premi és guardonat amb 600 euros, mentre que els accèssits amb 250 euros.

Els accèssits han sigut pels treballs 'L'impediment dels habitants del pa de motlle', 'Implantació d'una pròtesi en un model de genoll creat amb impressora 3D', 'La cibersocietat del ciberespai: assaig sobre la ciber(in)seguretat i la intel·ligència artificial', 'Relació entre el color d'un pigment i el PH durant el procés de lacat' i 'El desequilibri de la microbiota: el perill ocult dels antibiòtics'. Per altra banda, ha quedat desert el Premi Joan Auladell, que reconeix treballs d'àmbit local, davant la manca de treballs d'aquesta temàtica.

Mar Junyent

És un treball pràctic que ens ha portat molt temps preparant-ho i que funcionés. Hem hagut d'experimentar abans de començar a poder fer el treball. Al juliol vam estar uns mesos a l'institut tancats al taller investigant el material que no coneixíem.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR