L'AFA La Mirada, en 'profund desacord' amb ubicar l'escola a la Guinardera

La proximitat amb l'autopista i allunyar l'edifici del barri, crítiques principals de l'entitat


Imatge d'arxiu dels terrenys de la Guinardera / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu dels terrenys de la Guinardera / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'AFA La Mirada reclama a l'Ajuntament 'la retirada immediata de la imposició unilateral de la ubicació de la nova escola a la Guinardera' i que posi en marxa els tràmits per construir-la al parc del Bosc de Volpelleres. L'associació argumenta que es tracta d'una zona afectada per contaminació atmosfèrica i acústica i que, a més, allunya el centre de Volpelleres, cosa que faria que es perdés la funció de cohesió i dinamització. L'entitat assegura que el mateix Ajuntament va emetre un informe tècnic en aquest sentit i que, per tant, 'ignora i desatén les recomanacions dels serveis tècnics'.

L'associació ho exposa en un comunicat, en resposta a les declaracions que l'alcalde, Josep Maria Vallès, va fer al consell de barri de Volpelleres aquest dimecres, on assegurava que veia "dificil recuperar la ubicació inicial". El batlle exposava com a raonable l'opció d'iniciar el planejament per ubicar el centre a la Guinardera per "tenir feina feta" en cas que l'informe pendent de Protecció Civil descarti, novament, la localització inicial.

La ubicació de la Guinardera establiria l'escola a prop de l'autopista dels Túnels de Vallvidrera. L'AFA adverteix que l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha fet recomanacions per reduir l'exposició a contaminants, entre les quals hi ha allunyar els nous centres educatius de zones de trànsit. En aquest sentit, l'entitat creu que el govern local "no vetlla per preservar la salut dels infants del seu municipi".

L'AFA La Mirada també lamenta que ubicar l'escola a la Guinardera l'allunya de Volpelleres. Això faria, segons l'entitat, que l'equipament perdés "la funció dinamitzadora en perjudici del veïnat".


TAMBÉ ET POT INTERESSAR