Avui es presenta l'Associació d'Amics d'Europa a Sant Cugat coincidint amb la celebració del Dia d'Europa


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir serà l'escenari de la recepció que s'oferirà als santcugatencs originaris dels diferents estats de la UE

El Claustre del Monestir serà l'escenari de la recepció que s'oferirà als santcugatencs originaris dels diferents estats de la UE

Sant Cugat celebra avui, un any més, el Dia d'Europa, amb una recepció que tindrà lloc al Claustre del Monestir a les set de la tarda i on han estat convidats tots els santcugatencs originaris dels diferents estats membres de la Unió Europea. L'acte d'enguany pren però un caire especial ja que s'aprofitarà també per fer la presentació en societat de la nova associació Amics d'Europa a Sant Cugat, constituïda precisament arrel d'aquestes trobades.

El Claustre del Monestir torna a ser, per sisè any consecutiu, l'escenari de la celebració, avui, del Dia d'Europa. Aquest acte, organitzat per l'Ajuntament, va dirigit a tots els santcugatencs que han arribat a la nostra ciutat procedents dels diferents estats membres de la Unió Europea.

D'aquesta manera, el consistori els ofereix una recepció amb motiu d'aquesta data i els ofereix també una oportunitat de conèixer-se entre ells i establir contactes. El fruit d'aquestes trobades es donarà a conèixer avui mateix, amb la presentació de la primera Associació d'Amics d'Europa a Sant Cugat.

La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha explicat que aquesta associació neix de l'interès dels propis implicats en treballar conjuntament, i que després d'un procés de gestació, avui enceten una nova fase amb la presentació oficial de l'entitat.

Marta Subirà

Es van mostrar interessats en establir contactes més enllà d'aquest dia d'Europa i poder fer coses en comú. Han anat establint cada vegada més contactes i avui comença un altre procés amb la constitució de l'associació.


Cal remarcar que a Sant Cugat hi ha empadronades actualment més de 2.900 persones procedents d'Europa, concretament, originaris de 18 dels 25 estats que conformen la Unió Europea.

D'altra banda, i coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, la commemoració del Dia D'Europa comptarà avui amb una actuació dels grup Estigmàtics i Euroquartet, titulada 'Una odissea per Europa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.