300 persones assisteixen a la comemoració del Dia d'Europa que enguany s'emmarca en l'Any del Llibre i la Lectura


  • Comparteix:

Prop de 300 persones s'han aplegat al Claustre del Monestir per commemorar, un any més, el Dia d'Europa. Representants de diferents estats de la Unió Europea s'han donat cita en aquesta recepció, que enguany s'ha volgut emmarcar també en l'Any del Llibre i la Lectura, amb un espectacle músico-teatral que ha homenatjat alguns dels personatges literaris europeus més coneguts com Ulises, Pinotxo o Don Quixot, entre d'altres.

El Claustre del Monestir ha tornat a ser l'escenari de la recepció que ofereix l'Ajuntament amb motiu del Dia d'Europa, que se celebra el 9 de maig. En un acte on s'han emprat diverses llengües d'Europa, i en presència d'uns 300 santcugatencs originaris de diferents estats membres de la UE, l'alcalde ha volgut destacar la importància del moment que viuen tots els ciutadans europeus, deixant enrera segles de guerres i destrucció, unint-se ara sota una bandera i una cultura comunes i convertint-se en el major espai de llibertat del món. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Europa ha estat un gran camp de batalla però alhora ha estat un bressol de cultura i de civilització i ara tenim un projecte de futur apassionant per construir l'espai de llibertat, democràcia i benestar més gran del món


Ple que fa als principals protagonistes de l'acte, els ciutadans europeus que han escollit Sant Cugat per viure, han pogut aprofitar l'ocasió intercanviar opinions i, en alguns casos, fins i tot per fer les primeres coneixences. Aquests santcugatencs han valorat molt positivament la ciutat, ja que en molts casos els permet viure amb les mateixes comoditats i serveis que en els seus països d'origen. En general, han coincidit a destacar l'amplia oferta cultural, la tranquil·litat i les extenses zones verdes de la ciutat, així com la proximitat amb Barcelona i la serra de Collserola. Escoltem alguna de les seves opinions.

Diversos estrangers

Sant Cugat és un lloc molt agradable per els estrangers. Crec que hi hauria d'haver més contacte entre els santcugatencs de tota la vida i els nouvinguts. M'agrada sobretot que estigui al costat de Collserola perquè m'agrada còrrer


L'acte ha comptat també, i a instàncies de la nova associació 'Amics d'Europa a Sant Cugat', amb les salutacions en diferents idiomes que han fet mitja dotzena de nens i que ha servit de perfecta introducció per una jornada de germanor entre santcugatencs de diferents països europeus.

Aquest any, a més, i coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, la jornada ha tingut també un important caire literari amb la representació de petits fragments teatrals sobre diversos personatges clàssics de la literatura europea. Sota el títol 'Una Odissea per Europa', els grups 'Estigmàtics i Euroquartet Barcelona han recordat grans personatges literaris com Ulises i Penèlope, Pinotxo, Faust, Pipi Langstrum, Hamlet, El Petit Príncep, Don Quixot, Sancho i Dulcinea, en Patufet, en Teo o la Colometa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.