Demanen una llicència municipal per instal·lar una benzinera al centre de Mira-sol

Un grup de veïns presentaran al·legacions contra el projecte

Societat

Publicat el 12/mai/05 per Miquel Herrada

Un grup de veïns de Mira-sol han anunciat que presentaran al·legacions contra la sol·licitud d'una llicència municipal d'activitats per instal·lar una benzinera al centre del districte. Els veïns esperen que tant l'Àrea de Territori com la de Medi Ambient de l'Ajuntament emetin informes desfavorables contra aquest projecte i asseguren que una benzinera en aquesta ubicació és 'innecessària' i potencialment perillosa.

La propietària d'uns terrenys del Passeig Baixador, cantonada amb l'Avinguda Bilbao, a Mira-sol, ha sol·licitat a l'Ajuntament una llicència d'activitats per instal·lar en aquesta parcel·la una àrea de servei. Després d'emetre un certificat de compatibilitat urbanística, que confirma que la qualificació urbanística d'aquests terrenys permetria ubicar-hi aquest tipus d'instal·lació, l'Ajuntament ha informat de la sol·licitud als veïns que ocupen terrenys contigus a la parcel·la, que tenen un termini de 10 dies per presentar al·legacions.

Un grup de veïns ja ha reaccionat a aquesta informació, i ho ha fet mostrant el seu rebuig frontal a la instal·lació d'una benzinera en aquest emplaçament, al centre de Mira-sol. Tant els veïns més propers com l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol han anunciat que presentaran al·legacions al projecte perquè consideren que és un 'despropòsit'. Així ho ha dit un dels membres de l'entitat veïnal i representant del consell de districte de Mira-sol, Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

La llicència és per instal·lar una estació de servei a 100 metres escassos de l'estació i a 20 metres de 4 vivendes. És un absolut despropòsit que a algú de l'Ajuntament li passi pel cap atorgar aquesta llicència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els veïns afectats han rebut una notificació de l'Àrea de Medi Ambient anunciant que els serveis tècnics municipals estan estudiant en aquests moments el projecte per comprovar si s'ajusta a la normativa vigent, amb vistes a elaborar els informes corresponents. Els veïns, però, creuen que la possibilitat d'ubicar una benzinera al centre de Mira-sol és inacceptable i esperen que tant l'Àrea de Territori com la de Medi Ambient informin desfavorablement. Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

Una benzinera allà és potencialment perillosa. La tendència és d'allunyar-les dels centres de les ciutats. Per això ens ha estranyat que s'hagi sol·licitat la llicència i que de moment no hi hagi pronunciaments desfavorables d'Urbanisme i de Medi Ambient.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sol·licitud de llicència planteja la construcció d'una àrea de servei amb quatre sortidors i quatre tancs soterrats amb 30.000 litres de combustible cadascun.