Sant Cugat es compromet a continuar aplicant mesures per complir el Protocol de Kyoto


  • Comparteix:

Eduard Pomar participa a l'assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Eduard Pomar participa a l'assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, a la qual pertany Sant Cugat, ha aprovat un pla de treball per reduir les emissions de CO2 tal com estableix el Protocol de Kyoto. Així s'ha acordat a la sisena assemblea general de la Xarxa, que també ha servit per exposar els compromisos del govern de l'Estat en matèria de prevenció del canvi climàtic.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha estat un dels participants a l'assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebrada aquest dijous a Vilafranca del Penedès. Una assemblea que ha servit, entre d'altres coses, per posar de relleu la importància dels municipis en la prevenció del canvi climàtic i en l'assoliment dels objectius que marca el Protocol de Kyoto.

I és que una tercera part de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera provenen de les ciutats i pobles, de manera que la tasca de les administracions locals en la lluita contra el canvi climàtic és especialment important. Aquest és, precisament, el punt de partida del pla de treball que ha aprovat la Xarxa per als anys 2005-2006, i que recomana als municipis implementar mesures decidides per reduir les emissions de CO2. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat que Sant Cugat ja aplica ordenances d'estalvi energètic i té en marxa altres projectes per reduir la contaminació, com el programa 'Compartir Cotxe', però ha afegit que encara hi ha camí a fer.

Eduard Pomar

Sant Cugat ja està en la bona línia i ja aplica algunes d'aquestes mesures. Però encara falta reduir més la mobilitat al centre de la ciutat, millorar el transport públic i anar més enllà en la instal·lació de les plaques solars.


L'assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat també ha servit per sentir el compromís del govern de l'Estat en el compliment del Protocol de Kyoto, en veu del secretari general per a la Prevenció de la Contaminació i el Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient, Arturo González. Segons Pomar, l'actual govern espanyol demostra un compromís molt més clar que l'anterior executiu, del PP, per reduir les emissions de CO2.

Eduard Pomar

Es va veure un canvi d'actitud respecte l'anterior govern. Es veu un compromís real per reduir les emissions de CO2, que a l'Estat estan molt per sobre del que recomana Kyoto.


La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una plataforma municipal impulsada per la Diputació de Barcelona que pretén sumar recursos i esforços per aconseguir objectius comuns en matèria de sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.