El Síndic de Greuges demana un informe a Salut sobre les llistes d'espera de les especialitats a Sant Cugat


  • Comparteix:

La FAV de Sant Cugat havia denunciat que les demores arriben als 14 mesos en alguns casos

La FAV de Sant Cugat havia denunciat que les demores arriben als 14 mesos en alguns casos

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el Síndic de Greuges hagi acceptat a tràmit la seva reclamació sobre les llistes d'espera de les especialitats a Sant Cugat. El Síndic ha notificat a l'entitat veïnal que ha sol·licitat al departament de Salut de la Generalitat un informe tècnic sobre aquesta qüestió, i que un cop analitzada la informació, decidirà les actuacions que cal tirar endavant.

La FAV va presentar el passat 21de març una reclamació al Síndic de Greuges de Catalunya denunciant les 'excessives' llistes d'espera que pateixen les especialitats als CAPs de Sant Cugat i Valldoreix. Segons aquestes reclamacions, especialitats com reumatologia, urologia o psiquiatria acumulen retards d'entre 4 i 14 mesos. Josep Maria Àngel, membre de la FAV, creu que aquests retards són 'inadmissibles'.

Josep Maria Àngel

Ningú va a l'especialista a passar-s'ho bé, i si el metge de capçalera l'envia a l'especialista és per què té un problema, i com abans es sàpiga, millor. Més d'un mes és inadmissible


Des de la Federació de l'Associació de Veïns no amaguen la seva satisfacció per haver rebut una resposta tan ràpida des del Síndic de Greuges, que només ha trigat unes setmanes en contestar a les seves reclamacions. Tot i així, Josep Maria Àngel assegura que la solució a les llargues llistes d'espera passa per augmentar el recursos de la sanitat pública.

Josep Maria Àngel

Estem contents de què una institució tan important com el Síndic de Greuges serveixi per solucionar problemes. Però la solució passa per posar més recursos a la sanitat pública


Tot i que des del Síndic de Greuges no s'ha comunicat una data per donar una solució a aquest problema, la FAV confia que l'informe tècnic del Departament de Salut estigui enllestit abans de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.