El Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil de Sant Cugat atén 121 persones des de principis d'any

Els destinataris del programa són joves d'entre 16 i 29 anys que es trobin en recerca de feina


  • Comparteix:

El Servei d'Ocupació Juvenil de l'Ajuntament ha estat presentat pel tinent d'alcaldia Bernat Picornell, la regidora Esther Madrona i les tècniques Sandra Vives i Ona Costas / Foto: Cugat Mèdia

El Servei d'Ocupació Juvenil de l'Ajuntament ha estat presentat pel tinent d'alcaldia Bernat Picornell, la regidora Esther Madrona i les tècniques Sandra Vives i Ona Costas / Foto: Cugat Mèdia

Trobar feina a partir dels 16 anys i durant els primers anys de la vida laboral sovint no és una tasca fàcil o, com a mínim, no és quelcom al que una persona jove està habituada. És per això que l'Ajuntament va posar en marxa a principis de 2024 el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil amb l'objectiu d'oferir assessorament, acompanyament i orientació personalitzats a persones d'entre 16 i 29 anys per tal de facilitar la transició professional i laboral. Nou mesos després de la posada en marxa, 121 persones han estat ateses dins d'aquest programa, un 69% de les quals tenen entre 16 i 24 anys. D'aquestes, un 62% han iniciat alguna acció formativa o s'han beneficiat d'alguna de les 28 contractacions que s'han aconseguit.

El programa pretén millorar l'ocupabilitat dels joves de la ciutat, "com a aspecte fonamental per desenvolupar un projecte vital autònom i satisfactori". El servei està integrat dins de l'oferta de l'Oh!FICINA JOVE, al Casal Torreblanca, i està format per dues tècniques, que ofereixen assessorament tant de forma individual, com a centres educatius de secundària i formació professional, i entitats o agents municipals amb intervenció directa amb joventut. El programa, amb una durada de tres anys, té un cost de 317.167,04 euros, dels quals un 83'5% corresponen al SOC i al cofinançament del Fons Social Europeu Plus, i un 16,5% a l'Ajuntament.

"Els joves de la nostra ciutat són un segment vital i hem de treballar amb ells. És un dels sectors prioritaris pel que fa a l'ocupació, conjuntament amb les dones majors de 45 anys, però és molt important que els joves tinguin un acompanyament des de l'inici", ha dit el tinent d'alcaldia de Drets i Dinamització de la Ciutat, Bernat Picornell, durant la presentació oficial del programa.

Una aposta que també comparteix Esther Madrona, regidora de Joventut, present a l'acte, on ha destacat que de fet "que el servei estigui integrat dins de l'Oh!FICINA JOVE és molt positiu, ja que aprofitem les sinergies dels dos serveis per donar una resposta més completa i propera a les necessitats dels joves".

Les dades del programa

Durant els primers mesos del programa (que té una durada de tres anys) s'han atès 121 persones de manera individual amb un total de 252 actuacions. La majoria de les persones ateses, un 69%, tenen entre 16 i 24 anys; i el 31% entre 25 i 29 anys. D'altra banda, el 62% estan en una fase de garantia juvenil, és a dir, que en el moment de l'assessorament ni estudien ni treballen; i un 38% o bé estudien o treballen, o combinen ambdues situacions. De fet, una de les tècniques del programa, Ona Costas, ha explicat que el que es troben és que "la persona més jove necessita una atenció molt més integral perquè està en una fase on hi ha moltes transicions i necessita moltes eines per prendre decisions de manera més crítica i, en canvi, el col·lectiu de 25 a 29 anys ja trobem que són persones que ja tenen un perfil professional més definit i ens fan consultes més enfocades."

D'altra banda, de les dades facilitades, també destaquen que un 55% són dones i un 44%, homes (hi ha un 1% de participants que no s'identifiquen amb cap d'aquests dos gèneres).

Les responsables del programa apunten que ara per ara s'ha assolit un 62% dels objectius marcats tenint en compte les 47 formacions iniciades i les 28 contractacions tancades en alguna empresa de Sant Cugat i el territori del voltant. L'objectiu per als mesos vinents és consolidar-se i apropar-se encara més a la ciutadania.

Com hi contacto?

Per rebre una atenció amb cita prèvia es pot enviar un missatge de Whatsapp al 667 470 466, o bé enviar un correu electrònic a soj@santcugat.cat. El servei està ubicat a l'Oh!FICINA JOVE (Casal Torreblanca).




Bernat Picornell

Els joves de la nostra ciutat són un segment vital que hem de treballar amb ells. És un dels sectors prioritaris pel que fa a l'ocupació a la nostra ciutat, conjuntament amb les dones i les majors de 45 anys, però és molt important que els joves tinguin un acompanyament des de l'inici.

Ona Costas

La persona més jove necessita una atenció molt més integral perquè està en una fase on hi ha moltes transicions i necessita moltes eines per prendre decisions de manera més crítica i, en canvi, el col·lectiu de 25 a 29 anys ja trobem que són persones que ja tenen un perfil professional més definit i ens fan consultes més enfocades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.