Sant Cugat celebrarà el 29 de maig la segona Festa del Comerç Just a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

La UIP organitzarà el 26 de maig una xerrada educativa sobre el consum responsable

La UIP organitzarà el 26 de maig una xerrada educativa sobre el consum responsable

La Festa del Comerç Just arribarà a Sant Cugat, per segon any consecutiu, el proper diumenge 29 de maig. La jornada festiva, que es farà a la plaça d'Octavià, estarà organitzada per diverses entitats de la ciutat, conjuntament amb l'Oficina Sant Cugat Solidari i amb el suport de l'Ajuntament. La segona edició de la Festa del Comerç Just a la nostra ciutat s'emmarca dins la jornada que es fa arreu de Catalunya durant els dies 27, 28 i 29 de maig.

Durant tot el matí del diumenge 29 de maig, la plaça d'Octavià serà l'escenari on les entitats participants de la festa faran una mostra de diferents productes de comerç just. Menjar, begudes, artesania, roba i objectes personals són alguns exemples del que es podrà trobar, des de dos quarts d'onze del matí i fins dos quarts de tres de la tarda. La jornada festiva es complementarà amb diferents activitats i jocs infantils, per tal de conscienciar els més menuts sobre la importància del consum responsable.

Des de la delegació local d'Intermon Oxfam, entitat organitzadora de la jornada, la seva presidenta, Mari Creu Moya, ha explicat que és important treballar perquè el comerç just sigui una 'alternativa viable' per a tots els consumidors.

Mari Creu Moya

Si volem que el comerç just sigui una alternativa viable cal que aquesta opció de compra estigui a l'abast dels consumidors. És important que el ciutaà se sensibilitzi sobre la necessitat d'exercicir un consum responsable.


En el mateix sentit s'ha expressat Neus Sotomayor, secretària de la Universitat Internacional de la Pau, que ha afegit que 'la lluita per la pau ha de passar per la lluita contra la pobresa'. És per això que la UIP, entitat co-organitzadora de la festa, considera important formar i educar les persones perquè realitzin un consum responsable, per tal de pal·liar al màxim les desigualtats al món.

Neus Sotomayor

La lluita per la pau ha de passar per la lluita contra la pobresa i les desigualtats. Per això creiem que és important formar-nos i educar-nos en el sentit de la nostra reponsabilitat com a consumidors.


En aquesta segona edició de la Festa del Comerç Just a Sant Cugat s'ha comptat amb el suport de l'Ajuntament, que ha fet una aportació de 1.400 euros, que s'emmarquen dins les partides de sensibilització del 0,8%. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

El tema del comerç just queda molt bé emmarcat dins del Pla estratègic, on es definia en quins punts ens volíem centrar al llarg de la legislatura i un d'ells era una altra mirada de les relacions econòmiques com és el cas del comerç just.


Recordem que la festa del Comerç Just a Sant Cugat se celebra durant el matí del dia 29 de maig a la plaça d'Octavià, però que el dia 26 del mateix mes la UIP organitzarà una xerrada educativa a la Casa de Cultura, a dos quarts de vuit del vespre,.

Les altres entitats santcugatenques que també participaran en la jornada festiva són l'Ateneu Santcugatenc, L'hort a casa, Sabores del Mundo, SCAPS, i les botigues Iona i Body Shop.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.