Collserola queda exclosa de la proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la UE


  • Comparteix:

L'entitat ecologista Depana assegura que la inclusió de la serra a la Xarxa afavoriria la seva protecció i la dotaria de finançament europeu

L'entitat ecologista Depana assegura que la inclusió de la serra a la Xarxa afavoriria la seva protecció i la dotaria de finançament europeu

L'entitat ecologista Depana ha iniciat una campanya per denunciar que el departament de Medi Ambient de la Generalitat no ha inclòs Collserola dins la proposta d'ampliació de la xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. Els ecologistes consideren que hi ha raons objectives suficients per incorporar la serra en aquesta proposta, que serviria per obtenir el reconeixement comunitari i per garantir la seva conservació i gestió.

La Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (Depana) valora positivament, en línies generals, la proposta del departament de Medi Ambient de la Generalitat per ampliar la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. No obstant això, l'entitat considera que la proposta té una mancança greu, ja que la serra de Collserola no ha estat inclosa dins la petició. Per això, Depana ha iniciat una campanya per denunciar la situació, com explica l'advocat de l'organització ecologista, Lluís Toldrà.

Lluís Toldrà

La mancança més important, en quant a rellevància, amenaces i superfície, és que Collserola no està proposada per formar part de la Xarxa Natura 2000 davant la UE. Per això, hem decidit fer una campanya de sensibilització.


Des de Depana afirmen, a més, que aquest fet és contradictori amb la voluntat del departament de Medi Ambient d'enfortir la protecció de Collserola convertint la serra en Parc Natural. En aquest sentit, Lluís Toldrà assegura que les dues fórmules no són contradictòries, i afegeix que incloure Collserola dins la Xarxa Natura 2000 permetria preservar la serra de les amenaces actuals i dotar-la de finançament europeu per millorar la seva gestió.

Lluís Toldrà

La Xarxa 2000 és una de les distincions més altes, a més del Parc Natural, però una cosa no exclou l'altra. Preservaria la serra de manera efectiva contra les possibles agressions i seria una forma de tenir finançament europeu per protegir aquesta àrea.


Depana està preparant al·legacions per demanar al departament de Medi Ambient que inclogui Collserola dins la Xarxa Natura 2000. Aquest programa europeu d'espais naturals protegits té com a objectiu la conservació de la biodiversitat a nivell de la UE, i a Catalunya s'integra al sistema d'espais naturals protegits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.