Col·lectius de Sant Cugat se solidaritzen amb el jove terrassenc acusat d'ultratge a Espanya


  • Comparteix:

El jove 'Franki' està condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per participar en una manifestació contra la bandera espanyola

El jove 'Franki' està condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per participar en una manifestació contra la bandera espanyola

Diversos col·lectius alternatius de Sant Cugat s'han sumat a la defensa del jove terrassenc 'Franki', condemnat a dos anys i set mesos de presó pels delictes d'ultratge a Espanya, atemptat a l'autoritat i desordres públics per haver participat en una manifestació contra la bandera espanyola a la Festa Major de Terrassa de l'any 2002. L'Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat la sentència dictada pel Jutjat Penal número 2 de Terrassa, que pot suposar l'ingrés imminent del jove a la presó.

Diferents col·lectius santcugatencs, com el CASC, Maulets, La Guitza i l'Assemblea de Joves, s'han sumat a les demostracions de solidaritat amb el jove terrasenc 'Franki', condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó pels delictes d'ultratge a Espanya, atemptat a l'autoritat i desordres públics. Els fets pels quals se l'ha condemnat es remunten a la festa major de Terrassa del 2002, quan un grup d'uns trenta joves, segons ha explicat el mateix Franki, van intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament. En aquell moment es va produir un enfrontament entre quatre policies municipals i el grup de joves, sense que hi hagués cap detenció.

El jove condemnat, que ha participat en un acte al Casal Popular La Guitza de Sant Cugat, ha explicat que al cap de pocs mesos de produir-se a aquell enfrontament va ser citat judicialment, junt amb un altre jove, pels càrrecs pels quals finalment l'han condemnat. Franki ha mantingut en tot moment la seva innocència i assegura que els quatre policies van declarar al judici que tan sols podien recordar la seva participació a la manifestació, però no als incidents posteriors.

Franki

Els agents de policia van declarar al judici que no ens van veure cometent els delictes dels que se'ns acusa i condemna.


Mentre que l'altre jove imputat va decidir pagar una multa abans d'anar a judici, per la qual cosa no pot ingressar a la presó, 'Franki' va rebutjar aquesta opció i ara s'enfronta a una pena de més de 2 anys i mig d'empresonament. El jove va presentar recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona, però aquest tribunal ha confirmat la sentència del Jutjat Penal número 2 de Terrassa.

'Franki' creu que el seu cas és un 'càstig exemplar' i una 'condemna política' per desactivar la lluita dels moviments socials alternatius, i denuncia que el jutge que l'ha condemnat té un passat franquista ja que va ser fiscal militar durant la dictadura.

Franki

Denunciem que en realitat pel que se'ns condemna és per pertanyer a grups alternatius i reivindicatius i no pels càrrecs dels que se'ns acusa.


De moment, el jove i tots els col·lectius que li donen suport, han presentat un escrit a l'Audiència Provincial de Barcelona per demanar que es revisi la sentència. Mentrestant, l'Ajuntament de Terrassa, junt amb aquestes entitats, han demanat l'indult al Ministeri de Justícia.

De tota manera, el procés per ingressar el jove a la presó ja ha començat, i en aquesta fase ja no es pot presentar cap altre recurs judicial ordinari, a banda de presentar un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.