Nova concentració ciutadana de rebuig a la violència contra les dones


  • Comparteix:

L'acte s'ha emmarcat en el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

L'acte s'ha emmarcat en el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

La plaça de Barcelona ha tornat a ser l'escenari, aquest dimecres, d'una concentració ciutadana per dir 'prou' a la violència contra les dones. L'acte, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de dones de la ciutat, s'ha emmarcat en el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que es commemora el 28 de maig.

La concentració d'aquest mes de maig ha estat marcada pel dolor a causa de la mort, aquest mateix dimecres, d'una jove de 26 anys, veïna de Granollers, presumptament a mans del seu company sentimental. La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, ha dit que fets com aquest justifiquen la continuïtat de les concentracions ciutadanes, tot i que en els últims mesos s'ha produït una davallada en el nombre de persones que hi participen.

Marta Subirà

Fer-ho cada mes fa que vingui menys gent, perquè els que ja han participat alguna vegada poden pensar que ja estan representats. Però és important mantenir-ho, perquè la violència no s'atura.


Aquest dimecres, la concentració s'ha emmarcat dins la commemoració del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, una jornada que se celebra el 28 de maig i que pretén sensibilitzar la ciutadania del fet que la població femenina està més exposada a determinades malalties. Marta Subirà.

Marta Subirà

A més dels 5 minuts de silenci, que tenen un valor simbòlic important, sempre fem referència a algun fet significatiu o llegim un manifest. Avui hem fet referència al Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.


Recordem que les concentracions ciutadanes per rebutjar la violència contra les dones se celebren cada dia 25 de mes a la plaça de Barcelona, i estan organitzades per l'Ajuntament amb la col·laboració d'Atena-Dones de Sant Cugat, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau i el Grup de Dones Immigrants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.